Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Στυλίδα – Αιδηψός: “Ζω χάρη σε έναν άγγελο” / Η ιστορία του Γιώργου που ξαναγεννήθηκε και ονειρεύεται μια νέα αρχή

Στερήθηκε τη μητρική στοργή. Από μικρό παιδί του έλειψε το χάδι της μάνας. Κυρίως τις ώρες της αιμοκάθαρσης. Ο Γιώργος Τσάμης, γεννήθηκε με πρόβλημα στον νεφρό. «Ξαναγεννήθηκε» όταν βρέθηκε δότης που με τον θάνατο του, του χάρισε τη ζωή. Πάλεψε σαν παλικάρι και
τώρα ονειρεύεται μια νέα αρχή…


Της Λίλιαν Χαχοπούλου

Η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που ακούμε την ιστορία ενός παιδιού που μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία, συνήθως μια ηρωίδα μαμά βρίσκεται πάνω από το προσκεφάλι του.
Στην ιστορία του Γιώργου, η μάνα δεν ήταν παρά μόνο μια αχνή γυναικεία φιγούρα, μια ανάμνηση, μια απουσία που πονάει ακόμα σαν αγκάθι γαντζωμένο στην ψυχή του. Μάνα, πατέρας και ήρωας μαζί, ήταν για εκείνον ο μπαμπάς του ο Νίκος. Και για τον Νίκο, ο μπαμπάς του ο Γιώργος. Ο υπερήλικας πια κυρ Γιώργος από τη Στυλίδα.

 Τρεις άντρες, τρεις γενιές, τρεις ήρωες της διπλανής πόρτας. Ενωμένοι σαν μια γροθιά. Μια γροθιά τόσο δυνατή που διαλύει κάθε εμπόδιο που θα βρεθεί μπροστά τους. Μια οικογένεια. Μια ομάδα. Μια καθαρά αντρική υπόθεση…

Ο Γιώργος γεννήθηκε πριν 18 χρόνια στην Αιδηψό. Οι γιατροί ανακάλυψαν πως είχε πρόβλημα στο νεφρό. Από μικρό παιδάκι πέρασε στην οδυνηρή διαδικασία της αιμοκάθαρσης. Εκεί, που η ζωή δεν είναι παρά μια λεπτή κλωστή που εξαρτάται από «Δύσκολη διαδικασία, αφού εκτός από το κορμί, πονάει και η ψυχή. Θέλει δύναμη και θάρρος. Μα πόσο δυνατό μπορεί να είναι ένα παιδί; Ένα παιδί που εκτός της αρρώστιας είχε να αντιμετωπίσει και το διαζύγιο των γονιών του και την απουσία της μάνας, από τα 7 του χρόνια. Ευτυχώς, ο μπαμπάς μου ο Νίκος έγινε μάνα και πατέρας μαζί. Και ο μπαμπάς του μπαμπά μου, ο παππούς Γιώργος από τη Στυλίδα, έγινε φύλακας άγγελος και για τους δυο μας…» περιγράφει στο Lamianow.gr ο Γιώργος εκφράζοντας με κάθε τρόπο την ευγνωμοσύνη του για τους δύο ήρωες της ζωής του.


https://lamianow.gr/giorgos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.