Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Ανοίγει ο δρόμος για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο

Ανοίγει, επιτέλους, ο δρόμος για τη δημιουργία και λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο μετά και τις συγκεκριμένες αποφάσεις, που ελήφθησαν κατά τη σύσκεψη που είχαν με τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντζομάνη, ο βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου, ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρύστου, Αναστάσιος Μίχας, η Διευθύντρια Οργάνωσης Νοσηλευτικών Μονάδων, Σταυρούλα Κατσικάρου και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Υγείας, Χριστίνα Τζώρτζη.
Πιο συγκεκριμένα, για τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο, αποφασίστηκε η σύναψη προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ Δήμου Καρύστου και Υπουργείου Υγείας με στόχο την εντός έτους ολοκλήρωση της κτιριακής υποδομής που θα φιλοξενήσει τη Μονάδα. Παράλληλα, αποφασίστηκε η δρομολόγηση προμήθειας του εξοπλισμού με όλα τα απαιτούμενα μέσα για τις ανάγκες επτά θέσεων αιμοκάθαρσης και δύο ακόμα θέσεων, μίας αποστειρωμένης και μίας εφεδρικής. Επίσης, δρομολογήθηκαν οι ενέργειες για την πρόσληψη του απαραίτητου εξειδικευμένου προσωπικού με την επαναπροκήρυξη μίας θέσης Νεφρολόγου και τεσσάρων ειδικευμένων Νοσηλευτών.
Στη σύσκεψη εξετάστηκε και σειρά άλλων ζητημάτων, που αφορούν στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου με την πρόσληψη ενός Ακτινολόγου για τον αξονικό τομογράφο, καθώς και για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με την κάλυψη των κενών, που υπάρχουν σε όλη την Εύβοια.
Ο βουλευτής έθεσε και το θέμα της δημιουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στη Βόρεια Εύβοια στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας για το οποίο αποφασίστηκε η αλλαγή του Εσωτερικού Οργανισμού Λειτουργίας για την πρόσληψη των απαιτούμενων ιατρών και νοσηλευτών όπως και για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού. Ταυτόχρονα, υπήρξε η δέσμευση για την κάλυψη των ειδικοτήτων ιατρών που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση περιστατικών έκτακτης ανάγκης και επιπλοκών των ασθενών, προκειμένου να ξεπεραστεί το νομικό πρόβλημα που υπάρχει για την εγγύτητα Νοσοκομείου.


https://tvstar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.