Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία στο Μέγαρο Μουσικής: «Οι ανάγκες για αίμα δεν κάνουν διακοπές»


Τα αποθέματα σε αίμα έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω θέρους αλλά και λόγω της επιδημίας του κορονοϊού. Έκκληση από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σε παλιούς και νέους εθελοντές.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καλούν νέους

και παλιούς εθελοντές αιμοδότες σε έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία, την Πέμπτη 27 Αυγούστου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, καθώς «οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ και μάλιστα αυξάνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω μείωσης της καθιερωμένης προσφοράς».

Ιδιαίτερα φέτος, λόγω και της πανδημίας της Covid-19, «η ανάγκη για εθελοντική προσφορά αίματος είναι πολύ μεγαλύτερη, προκειμένου να καλυφθούν οι συμπολίτες μας που μεταγγίζονται τακτικά, αλλά και οι ασθενείς που χρειάζεται να χειρουργηθούν», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.


Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών στα νοσοκομεία της χώρας.

ΙΣημειώνεται δε πως ο χώρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών είναι αποστειρωμένος και απολύτως ασφαλής.

Ακόμη, για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

Ακόμη, για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

 • η χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν
 • η αποστείρωση του απαραίτητου εξοπλισμού
 • η τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας
 • ο ορισμός ραντεβού τηλεφωνικά, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού στο 2132146726.

Επιπλέον, «κάθε εθελοντής αιμοδότης μπορεί να πληροφορείται τις επικείμενες αιμοδοσίες που προγραμματίζονται σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους φορείς, σε ειδική ενότητα που ανανεώνεται συνεχώς στην ιστοσελίδα του Ε.ΚΕ.Α. (http://ekea.gr/events/

https://www.ieidiseis.gr

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

  Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

  Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

  Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.