Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Πρωτιά του Ηρακλείου σε εθελοντική προσφορά αίματος


 Ανάμεσα στις πρώτες πόλεις της Ελλάδας σε εθελοντική προσφορά αίματος είναι τα Ηράκλειο, όπως ενημερώθηκε χθες σε σχετική συνάντηση ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο δήμαρχος συναντήθηκε με εκπροσώπους του

Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών& Δωρητών Οργάνων Σώματος “Αιματοκρήτης”, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Παπαδάκη και ο επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου Ηρακλείου κ Βλαχάκης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των αιμοδοσιών στη Λότζια και ακολούθησε μια ουσιαστική συζήτηση για την περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού εθελοντικής αιμοδοσίας στην πόλη του Ηρακλείου.

Η συνεργασία ανανεώθηκε με την προοπτική να γίνονται πλέον οι αιμοδοσίες κάθε Σάββατο λόγω της μεγάλης προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών.

Μέχρι σήμερα στο Δήμο Ηρακλείου έχουν συγκεντρωθεί 3.017 μονάδες αίματος σε 123 ημέρες εθελοντικής αιμοδοσίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «αιμοδοτούμε μαζί» που υλοποιεί ο “Αιματοκρήτης” σε συνεργασία με την κινητή μονάδα Βενιζελείου Νοσοκομείου και τη στήριξη εθελοντικών φορέων της πόλης και ιδιαίτερα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Συνολικά στο πλαίσιο των δράσεων του “Αιματοκρήτη” στον Δήμο Ηρακλείου έχουν πραγματοποιηθεί 289 αιμοδοσίες και έχουν συγκεντρωθεί 7.484 μονάδες αίματος.

Παράλληλα, έχουν διανεμηθεί χιλιάδες ενημερωτικά έντυπα και έχουν διοργανωθεί ποικίλες ενημερωτικές δράσεις τόσο για την εθελοντική αιμοδοσία όσο και για τη δωρεά οργάνων, τη δωρεά μυελού οστών και τη δωρεά ομφάλιου αίματος.

https://www.patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.