Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΛΕΤΗΣ ΕΝΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ


 Ο Ιωάννης Μπολέτης είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας (1972-1978). Απέκτησε αρχικά την Ειδικότητα Παθολογίας στην Α΄Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστήμιου της Αθήνας (Τίτλος ειδικότητας το 1983) και στη συνέχεια την Ειδικότητα Νεφρολογίας στο Νεφρολογικό Τμήμα του Λαϊκού Νοσοκομείου (τίτλος ειδικότητας το 1986).

Μετεκπαιδεύτηκε στο Νεφρολογικό Τμήμα και τη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Νεφρού στο Νοσοκομείο Ηalamshire του Πανεπιστημίου του Sheffield, στο Ηνωμένο Βασίλειο ως Registrar (3/1987 –8/1989) και διετέλεσε υπότροφος για 1 έτος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Είναι Διευθυντής στο Νεφρολογικό Τμήμα από το 2003 και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Νεφρού. Επίσης, είναι Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθήνας και της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας (2006-2008), καθώς και Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων από το 2002 και το 2019 εγινε προεδρος του καρδιοχειρουργικου κεντρου ΩΝΑΣΕΙΟ.

Ειδικά ενδιαφέροντα στη Νεφρολογία: Ανοσολογικά Νοσήματα του Νεφρού και Μεταμόσχευση Νεφρού.

https://www.blod.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.