Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Νέες εθελοντικές αιμοδοσίες σε όλη τη χώρα


 Με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία των εθελοντών αιμοδοτών από τους κινδύνους της πανδημίας, συνεχίζονται οι εθελοντικές αιμοδοσίες σε διάφορα σημεία της χώρας.

Στη Ραφήνα

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου Ραφήνας αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ότι: «σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο «ΛΑΪΚΟΝ» διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή

25 Οκτωβρίου 2020, από τις 09.00 έως 13.00, στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας , για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.

Σκοπός της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος είναι η παροχή βοήθειας σε κάθε δημότη του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου στη δύσκολη στιγμή που θα χρειαστεί αίμα

Ας συμμετάσχουμε όλοι όσοι μπορούμε ,στο πιο υψηλό έργο αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και στήριξης της ζωής, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες για όλους μας, στιγμές.

Η ζήτηση σε αίμα ετησίως από το Δήμο μας, ξεπερνάει τον αριθμό αιμοδοτών μας. Η τράπεζα αίματος για να λειτουργεί σωστά και να μπορεί να παρέχει βοήθεια σε κάθε δημότη, βασίζεται ολοκληρωτικά στη συμμετοχή και την αλληλεγγύη όλων όσοι μπορούν.

Είναι αυτονόητο ότι κατά τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας, θα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με βάση τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ

Μπορείς να προσφέρεις αίμα εάν..

• είσαι μεταξύ 18 και 65 ετών.
• ζυγίζεις πάνω από 50kg.
• είσαι υγιής . (δεν παίρνεις αντιβιοτικά, δεν έχεις κάποια λοίμωξη ή κάποιο μεταδιδόμενο νόσημα, δεν έκανες ή πρόκειται να κάνεις κάποια χειρουργική επέμβαση κλπ)
• έχεις ασφαλή τρόπο ζωής.
• έχεις φάει κάποιο γεύμα πριν αιμοδοτήσεις
• πίνεις πολλά υγρά πριν και μετά την αιμοδοσία
• έχεις μαζί τον ΑΜΚΑ και την αστυνομική σου ταυτότητα
• είσαι αποφασισμένος να βοηθάς τους άλλους».



Στη Θεσσαλονίκη

Όπως αναφέρει ο «Τομέας Άνθρωπος & Κοινωνία Χ.Α.Ν.Θ.»: «Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τη 2 το μεσημέρι, σας περιμένουμε στη Χ.Α.Ν.Θ. σε μια ειδική εκδήλωση Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς για δωρεά αίματος και μυελού των οστών σε συνδιοργάνωση 14 φορέων της πόλης και με την τήρηση του απαραίτητου υγειονομικού πρωτοκόλλου προστασίας που επιβάλλει ο ΕΟΔΥ και τηρείται σε κάθε δράση εθελοντικής αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείων. Η εκδήλωαη πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Κέντρου Αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικού εθελοντισμού της Χ.Α.Ν.Θ. λειτουργεί το Δίκτυο Εθελοντών Αιμοδοτών. Πρόκειται για μια βάση δεδομένων που ενεργοποιείται και εμπλουτίζεται με την εθελοντική προσφορά αίματος, όταν υπάρχει ανάγκη.
Η φετινή εθελοντική αιμοδοσία είναι αφιερωμένη στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Πηγή Ζωής» που προσφέρει αίμα σε ανθρώπους που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης μέλη του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους και θα καταγράφουν τους εθελοντές αιμοδότες που θέλουν να γίνουν και εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Παράλληλα, μια Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Πρόσωπα, αλυσίδα ζωής» θα φιλοξενηθεί στο Φουαγιέ του Κεντρικού Κτηρίου Χ.Α.Ν.Θ. συμβολίζοντας την αξία του ανθρώπου ως λήπτης και δότης αλληλεγγύης, ένα αναγκαίο δίπολο ρόλων του ανθρώπου στην καθημερινή του ζωή.
Την Εθελοντική Αιμοδοσία συνδιοργανώνουν οι κοινωνικοί φορείς: Χ.Α.Ν.Θ., Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, Αχτίδα, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Γυναίκες Χωρίς Σύνορα, Εταιρεία Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών – Κέντρο UNESCO, Bloode, Συζωή, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πυλαίας – Χορτιάτη, Καλαμαριάς και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.
Λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατών από την Covid -19 λοίμωξη, οι υποψήφιοι εθελοντές αιμοδότες και δότες μυελού των οστών δε θα πρέπει να έχουν έρθει σε επαφή με θετικό επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού τουλάχιστον ένα μήνα πριν την ημερομηνία αιμοδοσίας, και να μην έχουν συμπτώματα του ιού όπως βήχα πυρετό, πονόλαιμο. Οι εθελοντές αιμοδότες που επιθυμούν να εγγραφούν και ως δότες αιμοποιητικών κυττάρων θα δίνουν δείγμα αίματος κατά τη διάρκεια της αιμοληψίας.

Η προσέλευση στην Εκδήλωση Αιμοδοσίας, στο κεντρικό κτήριο της Χ.Α.Ν.Θ. θα γίνεται με μάσκα και σε προγραμματισμένο ραντεβού. Για το ραντεβού τους οι υποψήφιοι δότες μπορούν να δηλώσουν ηλεκτρονικά την πρόθεση συμμετοχής τους στην ιστοσελίδα της Χ.Α.Ν.Θ. «Εθελοντική Αιμοδοσία» ή στο Facebook και η οργανωτική επιτροπή θα επικοινωνήσει μαζί τους για το ραντεβού, διαφορετικά τηλεφωνικώς: 231 600 1000, εσωτ. 0884 & 0894″.

Το Νοέμβριο στο Αγρίνιο



https://www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.