Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Εθελοντική Αιμοδοσία στην Αλικαρνασσό

 Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική ταυτότητα εθελοντή αιμοδότη στην οποία καταχωρούνται οι προσφερόμενες μονάδες και με την οποία μπορεί να καλύψει μελλοντική ανάγκη σε αίμα, δική του ή συγγενή.

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη

7.10.2020 στην Ν. Αλικαρνασσό στην αίθουσα της Ενορίας του Αγίου Νικολάου και ώρες 16:30 – 19:30. Πρόκειται για μια προσπάθεια που συντονίζει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» στα πλαίσια του προγράμματος «αιμοδοτούμε_μαζί» με την συνεργασία της Ενορίας Αγίου Νικολάου, σχολεία και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της περιοχής. Οι αιμοδοσίες πραγματοποιούνται σε σταθερό πλέον επίπεδο κάθε 1η Τετάρτη κάθε μήνα.

 Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική ταυτότητα εθελοντή αιμοδότη στην οποία καταχωρούνται οι προσφερόμενες μονάδες και με την οποία μπορεί να καλύψει μελλοντική ανάγκη σε αίμα, δική του ή συγγενή. Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δεν έχουν τράπεζα αίματος ούτε διαχειρίζονται με κανένα τρόπο το αίμα που συλλέγεται. Το αίμα διατίθεται για τις ανάγκες παιδιών με αιματολογικά νοσήματα, τοκετούς, χειρουργεία, τροχαία, και άλλα έκτακτα περιστατικά. 

 Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν περάσει 2 ώρες από το μεσημεριανό φαγητό και να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα. Οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους πρέπει να φορούν μη ιατρική μάσκα και να τηρούν φυσικές αποστάσεις. 

https://www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.