Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Γιώργος Μπάλας: Η δική μου προσωπική ιστορία

Είμαι 52 χρονών. Νόσησα τον Ιούλιο του 1989. Τότε ήμουν 22 ετών, χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας, παντρεμένος με μια κόρη 4 μηνών. Διαγνώστηκα με οξεία νεφρική ανεπάρκεια, τότε μου είπαν οτι ίσως ήταν απο πυώδη αμυγδαλίτιδα που είχα περάσει λίγους μήνες πρίν. Άρχισα αιμοκάθαρση για περίπου 6 μήνες.

Στην συνέχεια έκαναν εξετάσεις οι γονείς και η αδερφή μου, για να μου δώσουν μόσχευμα. Ήταν η μητέρα μου συμβατή και ξεκινήσαμε διαδικασία μεταμόσχευσης αλλά λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας της στην πορεία , δεν μπόρεσε να με βοηθήσει. Μετά απο λίγο καιρό ήρθε στο σπίτι μας επίσκεψη ένας φίλος μας μοναχός που μέχρι τότε ήταν στα Ιεροσόλυμα, στον Πανάγιο Τάφο. Με είδε άρρωστο και του εξήγησα την νόσο μου.

Τότε κατευθείαν προσφέρθηκε να με βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσε. Του εξήγησα οτι ήταν δύσκολο να είναι συμβατός επειδή δεν είχαμε κάποια συγγένια αλλά μου είπε όλα θα πάνε καλά. Τότε ο ίδιος ήταν 42 ετών. Τις επόμενες μέρες αρχίσαμε εξετάσεις συμβατότητας, όλες ήταν πολύ καλές και συμβατές και αρχίσαμε την διαδικασία για μεταμόσχευση. Η μεταμόσχευση έγινε 23 Φεβρουαρίου 1990 στο Λα'ι'κό νοσοκομείο Αθήνας και μου την έκανε ο κ. Κωστάκης. Μετά την μεταμόσχευση όλα πήγαν τέλεια και το 1992 απέκτησα έναν ακόμη γιό. Τώρα μετά απο 30 χρόνια είμαι πάρα πολύ καλά στην υγεία μου και εγώ και ο δότης μου και διατηρούμε άριστες φιλικές σχέσεις!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.