Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Νοσοκομείο Πύργου: Ευχαριστήριο για δωρεά στο Νεφρολογικό Τμήμα

Το Νεφρολογικό τμήμα του Γ.Ν.ΗΛΕΙΑΣ και συγκεκριμένα η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού & η Μονάδα Περιτοναικής Κάθαρσης, αισθάνονται την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσουν δημόσια την Κα. Ζίχναλη Ρουμπίνη σύζυγο Βασιλείου Ζίχναλη, για την προσφορά της εις μνήμη του θανόντος συζύγου της στις μονάδες μας.

Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο αποφάσισε να ενισχύσει τις δύο μονάδες, με την αγορά δύο μηχανών Φορητής Αντίστροφης Ώσμωσης επεξεργασίας νερού. Οι συγκεκριμένες

μηχανές αποδείχτηκαν σημαντικές την συγκεκριμένη στιγμή διότι χρησιμοποιήθηκαν άμεσα στην επάνδρωση δύο αυτόνομων Μονάδων Τεχνητού Νεφρού σε ξεχωριστό χώρο εκτός της Μόνιμης Μονάδος στα πλαίσια της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση του covid-19, δίνοντας αυτονομία για αντιμετώπιση τόσο υπόπτων περιστατικών όσο και επιβεβαιωμένων.

Στη συνέχεια προέβη στην αγορά μιας ζυγαριάς ασθενών καθώς και στην αγορά δύο πιεσόμετρων προκειμένου να ενσωματωθούν σε δύο μηχανές αιμοκάθαρσης .Δεν σταμάτησε εκεί και προχώρησε στην δωρεά Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, και Γραφικής ύλης κάνοντας έτσι πιο εύκολο το καθημερινό έργο μας στις Μονάδες καθώς και στο ιατρείο της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου.

Οι παραπάνω ενέργειες αποτελούν έμπρακτη απόδειξη ανθρωπισμού και αλληλεγγύης στο δύσκολο έργο τόσο του Νοσοκομείου όσο και των Μονάδων μας.. Μέσα από τις πράξεις αυτές αποδεικνύεται ότι η προσφορά της λειτούργησε ως ουσιαστικό εργαλείο κοινής αντιμετώπισης της πρωτοφανούς αυτής πανδημίας που μαστίζει την ανθρωπότητα.

Όσον αφορά την δωρεά της στον Ηλεκτρονικό εξοπλισμό κάλυψε ολοκληρωτικά τις επείγουσες και άμεσες ανάγκες –ελλείψεις των μονάδων μας και συνέβαλε έτσι αισθητά στην υποστήριξη της προσπάθειάς μας για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των μονάδων καθώς και τις εκπαιδευτικές ανάγκες του προσωπικού των μονάδων.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των ωφελουμένων των μονάδων μας καθώς και του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού των μονάδων, και αποτέλεσε σημαντική βοήθεια την συγκεκριμένη στιγμή που οι μονάδες βρίσκονται σε Διαδικασία Πιστοποίησης Ποιότητας {ICO}.Να αναφέρουμε εδώ ότι, η προσφορά της οικογένειας Ζίχναλη στο Νεφρολογικό τομέα και όχι μόνο, έχει ξεκινήσει προ τριετίας από τον αείμνηστο σύζυγο της Κας Ζίχναλη, όταν τότε, είχε κάνει δωρεά την αντικατάσταση μέρους του ξενοδοχειακού εξοπλισμού της Μονάδος, και συγκεκριμένα ντουλάπια κουζίνας, πάγκο εργασίας καθώς και δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και ένα πολύ σημαντικό μηχάνημα για την Αιμοδοσία.

Είναι σημαντικό εδώ να αναφέρουμε ότι στην εποχή της οικονομικής κρίσης , της ανέχειας και της απαξίωσης υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα συνανθρώπων μας που προσφέρουν ακόμα και από το υστέρημά τους μερικές φορές στον δοκιμασμένο χώρο της υγείας. Έτσι σε αυτά τα πλαίσια και άλλες οικογένειες έχουν δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό τους όπως η οικογένεια της Κας ΡΟΖΗ ΚΑΤΙΝΑΣ η οποία προ έτους περίπου προχώρησε στη αντικατάσταση του ιματισμού της Μονάδος Τεχνητού Νεφρού.

Τέτοιου είδους ενέργειες που ξεχειλίζουν από ευαισθησία , μας κάνουν περήφανους γιατί με κάποιο τρόπο αναγνωρίζεται από την κοινωνία η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται στις Μονάδες μας κάτω από αντίξοες και πρωτόγνωρες όπως αυτή της πανδημίας που βιώνουμε τώρα συνθήκες..

Ευελπιστούμε.ότι, θα βρεθούν και άλλοι άξιοι μιμητές για όλες τις δομές υγείας γιατί φρονούμε ότι η περίθαλψη και η παροχή υπηρεσιών φροντίδας υγείας καθώς και η αντιμετώπιση του κορωνοιού είναι υπόθεση όλων μας .

ΜΕ   ΕΚΤΙΜΗΣΗ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν.ΗΛΕΙΑΣ

 https://www.nephron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.