Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Ελευθερία Σαββίδου: Η δική μου προσωπική ιστορία

Το δικό μου "ταξίδι" ξεκίνησε όταν ήμουν σε πολύ μικρή ηλικία βλέποντας τα πράγματα ως θεατής..τι εννοώ μ' αυτο;

Η μεγαλύτερη αδερφή μου διαγνώσθηκε με ΧΝΑ και το 2006 η μανούλα μας της δώρησε το νεφρό της που δόξα τω Θεώ όλα βαίνουν καλώς ως σήμερα.
Η ζωή όμως με δοκιμάζει για δεύτερη φορά βάζοντας με στο ρόλο του πρωταγωνιστή αυτή τη φορά, φοιτήτρια 20 ετών τότε ζαλάδες, καμία διάθεση για φαγητό και έντονος πόνος πίσω στη μέση.
Ξαφνικά βρίσκομαι στον Άγιο Παύλο με κρεατινίνη 7,5 και ουρία 300. Διακομίσθηκα άμεσα στο Ιπποκράτειο και μου είπαν πως πρέπει άμεσα να διαλέξω μια μέθοδο κάθαρσης . Εκεί γνώρισα τον ήρωα μου τον γιατρό μου,1/6/2012 μπαίνει ο πρώτος καθετήρας για να ξεκινήσω περιτοναϊκή κάθαρση. Δεν πήγαν καλά τα πράγματα βούλωσε ο καθετήρας και έπρεπε να μπω πάλι στο χειρουργείο.
Από τότε και έπειτα συχνά τα χειρουργεία για διάφορους λόγους όπως επιπλοκές, μολύνσεις, είχαν επηρεαστεί και άλλα πράγματα, αλλά η ψυχολογία στα ύψη με την αμέριστη υποστήριξη από την οικογένειά μου, και τους γιατρούς μου δίπλα μου!

Έχοντας κάνει προμεταμοσχευτικό έλεγχο με τον πατέρα μου δεν είχαμε θετική κατάληξη, οπότε παρέμεινα στην πολυπόθητη λίστα μέχρι το 2015.
Δύσκολα χρόνια με απογοητεύσεις , εξετάσεις, διατροφές και ένα περίεργο πρόγραμμα με την περιτοναϊκή όλο το βράδυ σ ένα μηχάνημα και την ημέρα χειροκίνητες πλύσεις..Όλη μου η οικογένεια είχε εκπαιδευτεί ώστε να με βοηθάει στην σύνδεση και αποσύνδεση με το μηχάνημα της κάθαρσης που μαζί με τον άντρα μου το ονομάσαμε "Μπομπ" , να βάλουμε μια πινελιά σατιρισμού στην δύσκολη καθημερινότητα. Ώσπου τελικά ο αδερφός του πατέρα μου(θείος μου) μου χάρισε το νεφρό του.

Μέχρι σήμερα που είμαι 29 προσπαθώ να ζω μια φυσιολογική ζωή και να σκέφτομαι θετικά. Έχω αποκτήσει και ένα κοριτσάκι που είναι όλη μου η ζωή. Και η αδερφούλα μου που είναι 14 χρόνια μεταμόσχευμένη μου έχει χαρίσει το ανηψάκι μου.
Μέσα σε όλη αυτή την "ατυχία" αντιμοιφθήκαμε με δύο αγγελούδια.
Να πιστεύετε στον Θεό γιατί κανέναν δεν αφήνει και να έχετε δύναμη και αισιοδοξία μέσα σας!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.