Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Γκινοβέφα Γκικοπούλη: Η δική μου προσωπική ιστορία

 

Καλημέρα στην ομάδα μας. Εγώ διαγνώστηκα με σπειραματονεφρίτιδα από 17χρονών. Τότε ζούσα στους Αγίους Σαράντα. Μια μέρα πάω στην τουαλέτα για ούρηση, βλέπω αίμα στα ούρα μου, το λέω στη μαμά μου, δεν ήξερα, η μαμά μου το κατάλαβε και με πήγε στο γιατρό. Έχεις λεύκωμα και πίεση μου είπαν. Από τότε άρχισαν όλα. Εξετάσεις φάρμακα νοσοκομεία, διατροφή. Το καλό είναι ότι δεν είχα πόνο πότε. Το 1991 ήρθα με τη μητέρα αρχικά, όταν άνοιξαν τα σύνορα, μόνο για να με δούνε οι γιατροί εδώ στην Ελλάδα.

Πήγαμε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στα Γιάννενα, μου κάνανε όλες τις εξετάσεις και βιοψία στα νεφρά, η ίδια διάγνωση σπειραματονεφρίτιδα, εκεί μου είπαν ότι δεν γιατρεύεται,δεν μπορώ να κάνω παιδιά, από όλα που άκουσα το δυσκολότερο ήταν που δεν μπορούσα να κάνω παιδιά πρώτα και δεύτερο ότι θα κάνω αιμοκάθαρση, δεν ήξερα τη ήταν, μετά έμαθα.

Με τη βοήθεια της οικογένειας μου και προπαντός της μαμάς μου όλα τα ξεπέρασα. Στην αρχή είναι δύσκολο όταν πρέπει να κόψεις το αλάτι,τη ζάχαρη,τα τηγανητά, το πολύ κρέας και τα λιπαρά κρέατα, αλλά με το καιρό όλα μαθαίνονται. Μετά από 18 χρόνια με υπομονή και τη βοήθεια του γιατρού μου,του κυρίου Μπριστογιάννη, (είναι γιατρός στην Καλαμάτα), μπήκα για αιμοκάθαρση. Τότε ζούσα στην Πύλο Μεσσηνίας, 7χρονια πήγαινα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας για αιμοκάθαρση 3φορες την εβδομάδα. Το 2008 έκανα μεταμόσχευση με δωρεά της μαμάς μου. Εγώ έχω άλλη ομάδα αίματος από την μαμά μου, μέχρι τότε δεν με είχαν πάρει ποτέ τηλέφωνο για μεταμόσχευση, μια μέρα μου λέει ο κύριος Μπριστογιάννης, γίνονται μεταμόσχευσεις χωρίς να έχεις την ίδια ομάδα αίματος πες της μαμά σου αν μπορεί να ξεκινήσουμε της εξετάσεις, να δούμε αν μπορεί να σου δώσει το νεφρό. Και έτσι κάναμε. Τις έκανε όλες τις εξετάσεις στο τέλος, την κάναμε την μεταμόσχευση, το νεφρό της μαμάς μου δεν ήταν σε άριστη κατάσταση αλλά εγώ το κράτησα σχεδόν 12 χρόνια. Τώρα έχω 7 μήνες κάνω περιτοναϊκή κάθαρση και δεν το βάζω κάτω. Κάνω ξανά εξετάσεις για να μπω στην λίστα για μεταμόσχευση. Με την ευκαιρία θέλω πολύ να ευχαριστήσω τους γιατρούς στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, τον κυρ Μπριστογιάννη, την κυρία Δημητρακόπουλου,τον κυρ Πουλόπουλο, με βοήθησαν πολύ πριν και μετά την μεταμόσχευση,με τα πολλά προβλήματα που είχα, ουρολοιμώξεις και άλλα. Επίσης είμαι πολύ ευγνώμων και στους γιατρούς του Λαϊκού νοσοκομείου για όλα όσα έχουν κάνει και συνεχίζουν και κάνουν για μένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.