Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Ανιδιοτελής αγάπη: Γυναίκα δίνει το νεφρό της σε έναν άγνωστο για να σωθεί ο σύντροφός της


Μια γυναίκα από τη Βρετανία δωρίζει το νεφρό της σε έναν άγνωστο, ώστε ο σύντροφός της να λάβει σε αντάλλαγμα ένα όργανο από άλλον δότη.

Η αφοσιωμένη Βίκι Ρόμπερτσον δεν είναι συμβατή με τον σύντροφό της Κέβιν Τέιλορ και δεν μπορεί να του δωρίσει απευθείας το νεφρό της.
Γι’ αυτό τον λόγο το ζευγάρι συμμετέχει στο πρωτοποριακό σχήμα δωρεάς οργάνων στο Ηνωμένο Βασίλειο που δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους που χρειάζονται μεταμόσχευση να βρουν δότη.
«Ήμουν απογοητευμένη που δεν μπορούσα να δώσω απευθείας το νεφρό μου στον Κέβιν» λέει η 36χρονη Βίκι, μιλώντας στη Mirror.
«Αλλά θα βοηθήσω κάποιον άλλο και κάνοντάς το. Ο Κέβιν θα έχει κι αυτός την ευκαιρία για μια κατά κάποιο τρόπο φυσιολογική ζωή» συνεχίζει η νεαρή γυναίκα.
«Δεν γνωρίζουμε ποιος θα λάβει το νεφρό μου, ούτε τίνος νεφρό θα λάβει ο Κέβιν. Αλλά επιτέλους θα έχει την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή» συνεχίζει η Βίκι.
Από τα 15 του ο 41χρονος σήμερα Κέβιν διαγνώστηκε με μια σπάνια αιματολογική πάθηση.
Τα νεφρά του λειτουργούν μόλις κατά ποσοστό 8% και χρειάζεται να κάνει αιμοκάθαρση τρεις φορές την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Βίκι σκόπευε να δωρίσει το νεφρό της στον σύντροφό της από πέρσι τον Απρίλη, αλλά οι περιορισμοί λόγω κορονοϊού ακύρωσαν το χειρουργείο.
Σήμερα, μετά την άρση του lockdown το ζευγάρι ξαναμπήκε στο πρόγραμμα δωρεάς οργάνων κι αν η μεταμόσχευση πετύχει, ο Κέβιν και η Βίκι σκοπεύουν να παντρευτούν.

https://sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.