Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Την Τετάρτη η παρουσίαση του βιβλίου του Δημ. Στρατούλη, «Όταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεά οργάνων – Δώρο ζωής»

Παρουσιάζεται και στη Θεσσαλονίκη το βιβλίο του Δημήτρη Στρατούλη «Οταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεά οργάνων – Δώρο ζωής», το οποίο, να σημειωθεί, έχει αναδειχθεί στα 10 καλύτερα βιβλία της περσινής χρονιάς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Ιουνίου στις 20.00 στο εξωτερικό αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, με τήρηση φυσικά όλων των υγειονομικών μέτρων.

Στο βιβλίο που κυκλοφορεί από τος εκδόσεις «Τόπος», ο πρώην υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, περιγράφει

τις δύο μεταμοσχεύσεις νεφρού, στις οποίες έχει υποβληθεί σε διάστημα 12 ετών. Όπως αναφέρει «η μάνα μου με γέννησε για πρώτη φορά στις 2 Νοέμβρη του 1958, τα ξημερώματα, σε μαιευτήριο στο Αγρίνιο, όπου πήγε από τον Αστακό για μεγαλύτερη ασφάλεια.  Η μάνα μου με ξαναγέννησε για δεύτερη φορά στις 22 Απριλίου του 1999, στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα, όταν μου δώρισε για μεταμόσχευση τον έναν της νεφρό.
Για τρίτη φορά ξαναγεννήθηκα στις 3 Νοέμβρη του 2011, στο δημόσιο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νανσύ στη Γαλλία, όταν η μάνα μιας νέας γυναίκας δώρισε για μεταμόσχευση το νεφρό κι άλλα όργανα της νεκρής κόρης της, δίνοντας ζωή σ’ εμένα κι άλλους επτά σοβαρά ασθενείς συνανθρώπους μας. Οι τρεις αυτές γεννήσεις μού έδωσαν τη δυνατότητα να ζήσω και να ξαναζήσω μια πολυτάραχη αλλά τελικά ωραία και συναρπαστική ζωή…»

«Όσο υπάρχει ζωή, υπάρχει ελπίδα και όσο υπάρχει αγώνας, υπάρχει ζωή», είναι το μήνυμα του γνωστού στελέχους της Αριστεράς, που μέσα από το βιβλίο προσπαθεί να διαδώσει τη χρησιμότητα της Την Τετάρτη η παρουσίαση του βιβλίου του Δημ. Στρατούλη, «Οταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεά οργάνων – Δώρο ζωής» ως πολύτιμου δώρου ζωής και πράξη ύψιστης αλληλεγγύης και ανθρωπισμού σε σοβαρά ασθενείς συνανθρώπους. Ο ίδιος ως ζωντανό παράδειγμα μέσα από το βιβλίο του απευθύνει κάλεσμα υπέρ της δωρεάς οργάνων που μπορεί να αποτελέσει γέφυρα και ελπίδα ζωής. Ο συγγραφέας αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου ότι το έγραψε με παρότρυνση φίλων, συντρόφων και των γιατρών του, πρώτα απ΄ όλα για να διαδώσει, όσο μπορεί καλλίτερα και πιο παραστατικά, μέσα από τη δική του προσωπική εμπειρία την ανάγκη να ενισχυθεί αυτή γέφυρα ζωής μέσω της δωρεάς οργάνων. Να σημειωθεί πως μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Σύλλογο Μεταμοσχευθέντων εκ Νεφρού και στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Νεφροπαθών ως συμβολή στη διαρκή καμπάνια τους για τη δωρεά οργάνων.

Την παρουσίαση του βιβλίου «Οταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεά οργάνων – δώρο ζωής» του Δημήτρη Στρατούλη στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνουν οι εκδόσεις «ΤΟΠΟΣ», το βιβλιοπωλείο «το Κεντρί» και η παράταξη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία

Την παρουσίαση θα συντονίσει η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Περιφερειακή Σύμβουλος Κ. Μακεδονίας, πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Θα μιλήσουν οι:

  • Δημήτρης Ανδρεάδης, Οδοντίατρος-Στοματολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Οδοντιατρικού Τμήματος Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μεταμοσχευμένος εκ νεφρού.
  • Τάσος Κανταράς, Συγγραφέας, πρώην μέλος Δ.Σ.  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
  • Κώστας Λαπαβίτσας, Οικονομολόγος, καθηγητής Πανεπιστημίου του Λονδίνου, πρώην Βουλευτής.

Θα απευθύνουν χαιρετισμό οι:

  • Κοσμάς Γεωργιάδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης.
  • Παντελής Χατζής, Διαχειριστής της διαδικτυακής ομάδας «νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένοι».
  • Αποσπάσματα του Βιβλίου θα διαβάσει η Στέλλα Τσατσαρώνη, Θεατρολόγος, Αφηγήτρια, Βρεφονηπιαγωγός.

Τη συζήτηση θα κλείσει ο ίδιος ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτρης Στρατούλης.

https://www.dailythess.gr

https://www.nefropatheis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.