Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Η 4η Υ.ΠΕ. Μακεδονίας-Θράκης ανέστειλε την λειτουργία των αγροτικών ιατρείων της Θάσου

Το σωματείο συνταξιούχων Ν.Α.Τ. (Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου) Καβάλας-Θάσου, το σωματείο συνταξιούχων Καλλιράχης Θάσου και ο Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Θάσου εκφράζουν την αντίθεση τους στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των αγροτικών ιατρείων της Θάσου.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν αναφέρονται τα εξής: «Η απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας των αγροτικών ιατρείων της Θάσου, έρχεται ως συνέχεια της πολιτικής που ακλουθεί η κυβέρνηση όλη την περίοδο της πανδημίας, της υποβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) με αποκλειστικό κριτήριο την περικοπή δαπανών. Μία πολιτική, που αφήνει αθωράκιστα και υποστελλόμενα τα νοσοκομεία παίζοντας κορώνα γράμματα την υγεία

και την ζωή μας, έρχεται τώρα και αναστέλλει την λειτουργία των αγροτικών ιατρείων, αναγκάζοντας τους χρονίως πάσχοντες, άτομα με αναπηρίες, ηλικιωμένους και συνολικά τους κατοίκους του νησιού, να πηγαίνουν στα ιδιωτικά ιατρεία. Την ίδια στιγμή, παραμένουν οι σοβαρές ελλείψεις στο κέντρο υγείας Θάσου, σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, σε μέσα ατομικής προστασίας. Η μονάδα τεχνητού νεφρού, ένα πάγιο αίτημα του λαού της Θάσου, σκοντάφτει στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την ενίσχυση των εφοπλιστών των επιχειρηματικών ομίλων και των εξοπλισμών που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας. Αντί για στελέχωση και αναβάθμιση των δημόσιων μονάδων υγείας με μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, εφαρμόζεται η πολιτική των μετακινήσεων από μονάδα σε μονάδα.

Σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας, που καθημερινά μετράμε και στο νησί δεκάδες κρούσματα, με διασωληνωμένους και νεκρούς, η κυβέρνηση συνεχίζει να τα ρίχνει όλα στην «ατομική ευθύνη», για να κρύψει τις δικές της ευθύνες. Η κυβέρνηση φέρνει ακέραιη την ευθύνη για την μεγάλη διασπορά στο νησί. Τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς είναι ανύπαρκτα, τα σχολεία άνοιξαν με χειρότερους όρους από πέρσι με πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του ιού, χωρίς το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό και επιπλέον καθαρίστριες, με 27 μαθητές ανά τμήμα  σε αίθουσες κλουβιά, ενώ την ίδια στιγμή, υπάρχουν ολόκληρα σχολεία κλειστά στο νησί λόγω της πολιτικής των συγχωνεύσεων. Δύο χρόνια τώρα, δεν προχωρά στις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού υγειονομικών στο κέντρο υγείας του νησιού, αντίθετα προχώρησε σε αναστολή εργασίας υγειονομικών.

Η κυβέρνηση όχι μόνο επιμένει στην πολιτική της «ατομικής ευθύνης» προς τους εργαζόμενους και τον λαό, προσπαθώντας να απαλλαγεί από τις τεράστιες δικές της ευθύνες για τα εγκληματικά και ανεπαρκή μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά τώρα έρχεται να επιβάλει και χρηματική τιμωρία στον λαό 100 ευρώ τον μήνα άνω των 60 ετών, σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, στοχεύοντας στους συνταξιούχους και στον «κοινωνικό αυτοματισμό». Η κυβέρνηση αποδείχνεται πολιτικός αρνητής της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, το υπονομεύει ακόμα περισσότερο με νέες περικοπές των δαπανών στην υγεία στον κρατικό προϋπολογισμό προς όφελος των ιδιωτών επιχειρηματιών. Αποδείχνεται πολιτικός αρνητής μιας πλατιάς, οργανωμένης, στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καμπάνιας πειθούς των διστακτικών λαϊκών ανθρώπων για τον εμβολιασμό.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να εντείνουμε τον αγώνα μας, σε αυτό τον δρόμο καλούμε και τα υπόλοιπα σωματεία, αλλά και συλλόγους και φορείς, να στείλουμε το δικό μας αγωνιστικό πρόστιμο στην κυβέρνηση. Διεκδικούμε:

-Εδώ και τώρα, να ανακληθεί η απόφαση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) για το κλείσιμο των αγροτικών ιατρείων του νησιού.

-Να στελεχωθούν άμεσα το κέντρο υγείας, τα αγροτικά ιατρεία του νησιού, καθώς και το νοσοκομείο Καβάλας και το Ε.Κ.Α.Β. με μόνιμο προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Να αρχίσει άμεσα η διαδικασία υποδομής για εγκατάσταση μονάδας τεχνητού νεφρού στο κέντρο υγείας Θάσου, καθώς και η στελέχωση της με μόνιμο προσωπικό. Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση των δημοσίων μονάδων υγείας αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλο τον λαό.

-Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με εξαντλητική προσωπική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το απαράδεκτο τιμοκρατικό μέτρο της επιβολής προστίμου 100 ευρώ τον μήνα για τους μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών.

-Να παρθούν πίσω τα σχέδια για το «νέο Ε.Σ.Υ.» της κυβέρνησης.

-Αποσυμφόρηση των τμημάτων των σχολείων, 15 μαθητές ανά τμήμα».

https://www.k-tipos.gr

https://www.nefropatheis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.