Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Νεφροπαθείς: Οι νέες τιμές στα ταξί αυξάνουν το κόστος μετακίνησης για τις αιμοκαθάρσεις

 

Αναπροσαρμογή του ποσού της αποζημίωσης που λαμβάνουν για τις μετακινήσεις τους στο νοσοκομείο ζητούν οι νεφροπαθείς, μετά και την άνοδο στις τιμές των ταξί.

Πιο αναλυτικά, σοβαρό πρόβλημα φαίνεται ότι θα αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς από την αύξηση του κομίστρου στα ταξί καθώς αυτό θα έχει άμεση επίπτωση στην αύξηση των εξόδων για τις μετακινήσεις τους ώστε να κάνουν αιμοκάθαρση.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος των Νεφροπαθών, «είναι άμεση

η ανάγκη αναπροσαρμογής του ποσού που παίρνουν οι αιμοκαθαιρόμενοι, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις μετακινήσεις τους για την απαραίτητη για τη ζωή τους αιμοκάθαρση».

Η δήλωση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών Γρηγόρη Λεοντόπουλου:

«Θα ήθελα να σας αναφέρω ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με την αύξηση του κομίστρου στα ταξί. Αυτό έχει άμεση επίπτωση στη μετακίνηση των ανθρώπων που κάνουν αιμοκάθαρση και η μετακίνησή τους γίνεται με ταξί.

Είναι άμεση η ανάγκη αναπροσαρμογής του ποσού που παίρνουν οι αιμοκαθαιρόμενοι ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις μετακινήσεις τους για την απαραίτητη για τη ζωή τους αιμοκάθαρση».

Οι νεφροπαθείς πρέπει να μετακινούνται τακτικά, τρεις φορές μέσα στην εβδομάδα, για να πηγαίνουν στο νοσοκομείο για αιμοκάθαρση.

Για τις μετακινήσεις οι αιμοκαθαρούμενοι αναγκαστικά χρησιμοποιούν ταξί και μέσω του ΕΟΠΠΥ λαμβάνουν αποζημίωση για τα έξοδα μετακίνησής τους.

Το ποσό που δίνεται ως μηνιαία αποζημίωση προκύπτει ανάλογα με τον τόπο κατοικίας και την απόσταση από το Νεφρολογικό κέντρο.

https://www.dikaiologitika.gr

https://www.nefropatheis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.