Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Organmeetings: Η μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις ξεκίνησε με επιτυχία και συνεχίζεται

Εργαζόμενοι από Ιδιωτικές Επιχειρήσεις, Στελέχη Εταιρειών, Ιατρονοσηλευτικό Προσωπικό, Μέλη Συλλόγων και Συνδέσμων με κοινωνικό έργο, Εκπρόσωποι από Συλλόγους Ασθενών, Εθελοντές Αιμοδότες και, συνολικά, περισσότερα από 500 άτομα παρακολούθησαν το 1o διαδικτυακό σεμινάριο των Organmeetings για ομάδες ενήλικων πολιτών, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου, 2023. Ένα ετερόκλητο κοινό, αλλά με κοινό σημείο αναφοράς την αναζήτηση της γνώσης για ένα σπουδαίο ζήτημα δημόσιας Υγείας όπως είναι η δωρεά οργάνων.  

Τα Organmeetings είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα,

που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Εθνικής Πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει και υλοποιεί το Ίδρυμα Ωνάση για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις, με την επιστημονική καθοδήγηση του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) και τη συνεργασία τουΩνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (Ω.Κ.Κ.). Στόχος του, να προσφέρει ολοκληρωμένη πληροφόρηση καταρρίπτοντας παράλληλα μύθους και στερεότυπα που εξακολουθούν να κυριαρχούν στην κοινή γνώμη. 

 To πρόγραμμα έχει διττή μορφή. Αρχικά, δημιουργήθηκε ένας ενημερωτικός οδηγός για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, τον οποίο μπορούν όλοι να ξεφυλλίσουν και να «κατεβάσουν» επισκεπτόμενοι το www.onassis.org (https://www.onassis.org/el/health/organmeetings). Ταυτόχρονα, εγκαινιάζεται μια σταθερή επαφή με τους πολίτες μέσα από διαδικτυακά σεμινάρια που απευθύνονται σε Εταιρείες & Επιχειρήσεις, οι οποίες επιθυμούν να συνδέσουν τη CSR πολιτική τους με την ενημέρωση του προσωπικού τους γύρω από τη δωρεά οργάνων, Μέσα Ενημέρωσης, Φορείς, Οργανισμούς –ιδιωτικούς ή δημόσιους– και Συλλόγους με κοινωνικό έργο.

 Κάθε Φορέας/ΜΜΕ/Εταιρεία/Σύλλογος που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα αποτελεί «Πολύτιμο Κρίκο» στην αλυσίδα ζωής και λαμβάνει:  

  1. Αναμνηστικό για όλους τους συμμετέχοντες. 
  1. Ηλεκτρονικό badge of honor και πιστοποιητικό παρακολούθησης.  
  1. Αναμνηστικό βραβείο που παραδίδεται στον Υπεύθυνο Εκπρόσωπο της Εταιρείας ή του Φορέα σε ειδική τελετή. Για τους συμμετέχοντες το 2023, η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2024 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. 

Συμμετέχοντες που θα επιθυμούσαν μεγαλύτερη εμπλοκή με το πρόγραμμα, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας που θα δίνει πρόσβαση στην ενημέρωση γύρω από τη δωρεά οργάνων και στο πελατολόγιο/κοινό τους, μπορούν να αποτελέσουν «Χρυσό Κρίκο» στην αλυσίδα ζωής των Organmeetings. Για περισσότερες πληροφορίες, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν στο mediaofficehealth@onassis.org 

Τόσο οι Πολύτιμοι όσο και οι Χρυσοί Κρίκοι της αλυσίδας ζωής αυτής της εκστρατείας θα αναφέρονται σε Δελτία Τύπου και σε τυχόν άλλο ενημερωτικό υλικό του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. 

ΤΟ DELPHI ECONOMIC FORUM ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΖΩΗΣ 

Το Delphi Economic Forum (Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ Δελφών), το Ίδρυμα Ωνάση και ο Ελληνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης των πολιτών γύρω από τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις με τη συμμετοχή του DEF ως «Χρυσός Κρίκος» στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης “Organmeetings”. Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι επισκέπτες του Delphi Economic Forum VIII θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν δωρεάν τον ολοκληρωμένο οδηγό που δημιουργήθηκε για να λύσει κάθε απορία και να καταρρίψει στερεότυπα και μύθους σχετικά με το σημαντικό αυτό ζήτημα δημόσιας υγείας, ενώ παράλληλα θα μπορούν να παρακολουθήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Απριλίου (στις 10:30 π.μ. – αίθουσα Αρβελέρ) με κεντρικό θέμα το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και το μέλλον του πολύ σημαντικού αυτού τομέα στην Ελλάδα.  

https://eleftherostypos.gr

https://www.nefropatheis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.