Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

«ORGANIC MISSION»: Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΛΕΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ


Η Αναστασία και η Λένα, δύο νέα κορίτσια που αντιμετώπισαν την κυστική ίνωση, παρουσιάζουν τη νέα καμπάνια για μεταμοσχεύσεις και δωρεά οργάνων «ORGANic Mission».

Η Αναστασία Τασούλα και η Λένα Πολυχρόνη, δύο γυναίκες 25 και 26 χρονών που αντιμετώπισαν την κυστική ίνωση, ξεκινούν μια νέα πρωτοβουλία με σκοπό να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σχετικά με την ασθένεια, τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις.

Η νέα καμπάνια ονομάζεται «ORGANic Mission» και ξεκίνησε τον Μαϊο του 2023, αφού έλαβε έγκριση από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης. Τα δύο κορίτσια γεννήθηκαν με κυστική ίνωση, μια ασθένεια πολυεπίπεδη που διαλύει ολικά τους πνεύμονες κα

ι αρκετά τριγύρω όργανα. «Με αυτήν την ασθένεια, που αγκαλιάσαμε σαν δώρο, μάθαμε ότι η ανάσα μας δεν είναι δεδομένη, ότι κάθε στιγμή μετράει γιατί την επόμενη μπορεί να μην υπάρχουμε και ότι η ζωή είναι στο χέρι μας – πολλές φορές – και άλλες φορές καθόλου, αλλά σίγουρα ο τρόπος που ζούμε και βλέπουμε τις καταστάσεις είναι κάτι καθαρά δικό μας να το καθορίσουμε…».

Η Αναστασία και η Λένα έκαναν μεταμοσχεύσεις και δηλώνουν πως «αναστήθηκαν», όταν βρήκαν δότη οργάνων. Το «ORGANic Mission» στοχεύει στην έγκυρη ενημέρωση-ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στην δωρεά οργάνων, ιστών, μυελού των οστών και τις μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα του σήμερα. «Μέσα από ιστορίες καθημερινών ανθρώπων που έζησαν, αναμένουν να δουν αν θα ζήσουν, δεν τα κατάφεραν, ή έδωσαν ζωή σε άλλους. Και με τους γιατρούς, για να μας δώσουν τα φώτα τους για το τι ισχύει, τι δεν ισχύει, τι λειτουργεί και τι όχι».

«Προειδοποιούν» ότι η σειρά είναι αρκετά ωμή και έντονη, με black χιούμορ περί θανάτου και ό,τι λέγεται είναι σε απλό λεξιλόγιο και αφιλτράριστο. Επίσης, το ORGANic Mission είναι μια προσβάσιμη και συμπεριληπτική σειρά, με υποτιτλισμό και μεταγλώττιση για όποιον το έχει ανάγκη για να το δει.

https://www.vwoman.gr

https://www.nefropatheis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.