Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

ΕΟΠΥΥ: Προσοχή σε νέα παραπλανητικά SMS σε ασφαλισμένους

Για νέα παραπλανητικά μηνύματα που αποστέλλονται στους ασφαλισμένους του, κάνει λόγο σε σημερινή ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ.

Ο ΕΟΠΥΥ σε ανακοίνωσή του εφιστά την προσοχή των ασφαλισμένων για παραπλανητικά SMS και τους καλεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τυχόν μηνύματα που ενδέχεται να λάβουν, τα οποία μπορεί να φέρουν το λογότυπο του  ΕΟΠΥΥ. Όπως επισημαίνεται και στην ανακοίνωση, η μόνη επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ είναι η https://www.eopyy.gov.gr/.

Ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει πως η πλαστή ιστοσελίδα που αποστέλλεται μέσω μηνυμάτων στους ασφαλισμένους πολίτες, παραπέμπει σε ενημέρωση στoιχείων,

κυρίως οικονομικών και είναι η https://eopyy-govgr[.]com/web/index. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη προχωρήσει στις  απαραίτητες επικοινωνίες με τον πάροχο που φιλοξενεί την πλαστή ιστοσελίδα (Hosting Provider) για την απενεργοποίησή της.

Καταλήγει πως ο Οργανισμός στέλνει μόνο μηνύματα, τα οποία είναι ενημερωτικά και χωρίς περαιτέρω ενέργειες. Συγκεκριμένα αφορούν αποκλειστικά εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ και επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ). Μάλιστα το κινητό τηλέφωνο στο οποίο στέλνονται τα μηνύματα δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας, που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας.

Τέλος καταλήγει ενημερώνοντας πως δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων, όπως Τραπεζικός Λογαριασμός IBAN κ.ο.κ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.