Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Μια σοβαρή θεώρηση της πανδημίας από τον Πέτρο Σπυρόπουλο

 

 

Ο νεφρολόγος Πέτρος Σπυρόπουλος, αποτελεί παράδειγμα ικανού επιστήμονα, αλλά και αξιόλογου ανθρώπου, προς μίμηση. Εκτιμούμε ότι η τοποθέτηση του για τα όσα συμβαίνουν, εν μέσω πανδημίας, είναι απολύτως λογικά. Σας τα παραθέτουμε λοιπόν, με την ευχή να εισακουστεί ο κ. Σπυρόπουλος, που μάλλον παίζει σε επίπεδο...NBA, όπως βλέπουμε στην φωτογραφία μας, με τους αδελφούς Αντετοκούμπο!

"Η επιστημονική εξέλιξη σε λοιμωξιολογικό επίπεδο είναι, ότι προέκυψε ο κοροναϊός από τον κορονοϊό. Λες κι αν αποκαλέσεις το μάστορα το Γιώργο, μαστρο-Γιώργο, θα είναι λιγότερο ή περισσότερο εξειδικευμένος ή ακόμα και διαφορετικός !
Γεγονός είναι, πως οφείλουμε να αναθεωρήσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε έννοιες, όπως πυρετός, επίπτωση, επιπολασμός, ιικό φορτίο και πολλά άλλα, όπως προστάζουν δημοσιογράφοι, απόφοιτοι Ι.Ι.Ε.Κ., παραμερίζοντας εξειδικευμένους επιστήμονες !
Να γεμίζουμε τα θέατρα, όχι όμως τα γήπεδα. Να πηγαίνουμε σε συγκεντρώσεις, όχι όμως στα πανηγύρια! Να ανεβαίνουμε σε ΜΜΜ , τα τακτικά ιατρεία και τα χειρουργεία να τα αναβάλουμε ! Να μην ξεχνάμε να επικοινωνούμε με το γιατρό μας κι αυτός με μας, να μην ειδωθούμε σε περίπτωση πυρετού, μιας κι η τηλεϊατρική είναι η ενδεδειγμένη εντέλει μέθοδος ! Να φοράμε μάσκες οπουδήποτε, οποτεδήποτε, ποικιλοτρόπως κι όπως...
Φυσικά κι είναι ο ιός , που ενδημεί ή αλλού πανδημεί, αλλά προς Θεού ας μην ξεχάσουμε όλες τις υπόλοιπες νόσους ! Η συστηματική φλεγμονή, που υφίσταται σε διαβητικούς, στεφανιαίους, νεφροπαθείς, ανοσοκατεσταλμένους, παχύσαρκους κ.α. τόσους ανθρώπους αποτελεί μάστιγα της υφηλίου! Η παγκόσμια βιομηχανία όμως τρέφεται από την παχυσαρκία και τις επιπτώσεις της (διαβήτης, στεφανιαία νόσος, νεοπλασματική νόσος, περιοσμρισμός κοινωνικών δραστηριοτήτων, κατάθλιψη, κ.λ.π.).
Εν κατακλείδι, τα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν άμεσα η έμμεσα από τον κορονα(ο)ϊό, τόσο από την προσπάθεια αντιμετώπισής του, όσο και από τις ψυχοκοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις του, όσο κι από την πλημμελή ή/και καθόλου αντιμετώπιση άλλων νοσογόνων καταστάσεων( ειδικά στην εποχή της καραντίνας) σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο ή τριτοβάθμιο επίπεδο είναι ποικίλα κι ενδεχομένως δυσεπίλυτα. Ο Covid-19, -20... etc. ήρθε για να μείνει, το μείζον πρόβλημα όμως, η παγίδα, η διαστροφή είναι να κοιτάμε το δάχτυλο εκείνου, που μας δείχνει το φεγγάρι. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά επιστημονική ενάντια στην οποιαδήποτε πολιτική "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.