Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Τιμή στον εθελοντή δότη μυελού των οστών σήμερα και αύριο στην Καλαμάτα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 
Τον εθελοντή δότη μυελού των οστών θα τιμήσουν σήμερα, Παρασκευή, και αύριο, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας, ο Διεθνής Οργανισμός “Άνθρωπος του Ωκεανού” και το “Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος”-Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας. Θα τον τιμήσουν όμως με έναν τρόπο διαφορετικό απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια λόγω του κορονοϊού. Σήμερα το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία θα προσφερθούν τριαντάφυλλα στον κόσμο και θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό για την προσφορά μυελού των οστών, ενώ αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία, στο Τμήμα Αιμοληψίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, το οποίο λειτουργεί στο κέντρο της πόλης, στο Πνευματικό Κέντρο…

ια την εκδήλωση αυτή μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, ο πρόεδρος Δημήτρης Κακαλίκας και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Αδαμόπουλος, που είναι και εκπρόσωπος του Αρχέγονου Κύτταρου, γιατρός στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. 

Όπως σημείωσε ο κ. Αδαμόπουλος, αυτή η εκδήλωση γίνεται αυτή την περίοδο εδώ και οχτώ χρόνια στην Καλαμάτα και περιλαμβάνει αγώνα δρόμου και αγώνα κολύμβησης, οι οποίοι πλαισιώνουν τον Κολυμβητικό Μαραθώνιο του Μεσσηνιακού Κόλπου. Φέτος όμως, λόγω του κορονοϊού και επειδή είναι αδύνατο να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε τόσο μαζικούς αγώνες, δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε ο αγώνας δρόμου ούτε ο αγώνας κολύμβησης. Αντί των αγώνων το απόγευμα θα προσφερθούν τριαντάφυλλα από αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, του Τμήματος Ιστιοπλοΐας και του Τμήματος Κολύμβησης. Επίσης θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό για τη δωρεά μυελού των οστών και αύριο θα πραγματοποιηθεί η εθελοντική αιμοδοσία. 

Ο κ. Αδαμόπουλος σημείωσε ότι το Αρχέγονο Κύτταρο έχει γράψει περίπου 5-6.000 εθελοντές, και από αυτούς έχει χρειαστεί να προσφέρουν μυελό των οστών τρεις. Μάλιστα είπε ότι είχε σχεδιαστεί στην εκδήλωση του διημέρου να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα συνάντηση μιας δότριας από την Καλαμάτα και μιας ασθενούς από την Αθήνα, η οποία βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Όμως και αυτή η συνάντηση ακυρώθηκε λόγω του κορονοϊού. 

Ο κ. Αδαμόπουλος αναφέρθηκε ακόμη στο πως ανταποδίδει η ζωή ό,τι της προσφέρεις. Είπε ότι ένας Μεσσήνιος δότης έδωσε μυελό για ένα μικρό παιδί στη Γερμανία. Πριν λίγες εβδομάδες όμως είχαμε την αντίστροφη πράξη, ένας Γερμανός έδωσε μυελό των οστών για έναν αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, για τον οποίο ο κ. Αδαμόπουλος ευχήθηκε να τα πάει καλά και σύντομα να επιστρέψει στην ομάδα του ΝΟΚ. 

“Στη ζωή δεν είμαστε μόνοι μας, είμαστε ένας ανάμεσα στους πολλούς. Πρέπει να δίνουμε όλοι για να έχουμε όλοι”, είπε ακόμη ο κ. Αδαμόπουλος και ζήτησε να αυξηθεί η ελληνική δεξαμενή εθελοντών, ώστε οι Έλληνες να βρίσκουν δότη στην Ελλάδα. Τέλος τόνισε ότι ο εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία αλλά πράξη ηρωισμού, αλτρουισμού και δοτικότητας. “Δίνουμε ελάχιστα για εμάς κύτταρα αλλά πολλά και πολύτιμα για έναν ασθενή, σε μια στιγμή κατά την οποία η ιατρική δεν έχει άλλα εργαλεία για να τον βοηθήσει” είπε κλείνοντας ο κ. Αδαμόπουλος. 

www.kalamatajournal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.