Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Νεάπολη - Συκιές: Μηνύματα αλληλεγγύης εν μέσω της πανδημίας του Covid-19

Το Κίνημα των Εθελοντών αντιστέκεται εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 και συνεχίζει δυναμικά να στέλνει μηνύματα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς:

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τη συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών που προσήλθαν τις δυο πρώτες ημέρες στα κέντρα αιμοδοσίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου από το προηγούμενο Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020, εξελίσσεται η Τρίτη τακτική Εβδομάδα Αιμοδοσίας, Κοινωνικής Προσφοράς

και Αλληλεγγύης.

Το Σάββατο στα Πεύκα και χθες, Κυριακή 8 Νοεμβρίου, στις Συκιές η προσέλευση των εθελοντών επέφερε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος με 108 νέες μονάδες αίματος, αυξημένες κατά 23 έναντι της αιμοδοσίας του Ιουνίου που έγινε επίσης εν μέσω της πανδημίας. 

«Η προσέλευση των εθελοντών είναι συγκινητική, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Όλους αυτούς τους συμπολίτες μας, που επιδεικνύουν ευαισθησία και ενδιαφέρον για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε», αναφέρει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, απευθύνοντας κάλεσμα στους εθελοντές για «μεγαλύτερη ενίσχυση του αγώνα που δίνουν τα νοσοκομεία αυτή την περίοδο, έχοντας να αντιμετωπίσουν και μεγάλη έλλειψη αίματος».

Το πρόγραμμα

Σύνθημα και αυτής της εκστρατείας, που διεξάγεται κάτω από ειδικές συνθήκες λόγω των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, είναι «Προστατεύουμε τον εαυτό μας και βοηθάμε τους άλλους». Στο πλαίσιο αυτό, η αιμοδοσία γίνεται ΜΟΝΟ με ραντεβού και με τη λήψη όλων των μέτρων προστασίας και ασφάλειας, με τους εθελοντές αιμοδότες να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2313.313117 και 2313. 313151 προκειμένου να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενώ από ειδικά στελέχη γίνεται ενημέρωση για την προσφορά βλαστοκυττάρων, αιμοπεταλίων, δωρεά οργάνων σώματος και μυελού των οστών.

Η αιμοδοσία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου».

Αναλυτικά το πρόγραμμα, που συνεχίζεται σήμερα στη Δ.Ε. Συκεών, έχει ως εξής:

► Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

► Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

► Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

► Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)

► Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

► Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

9 π.μ.- 2 μ.μ. Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

Αρωγοί και συνοδοιπόροι και στην εκστρατεία αυτή είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» και όλοι οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς του δήμου.

https://www.makthes.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.