Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Ερευνητές συνοψίζουν συχνότερες επιπλοκές του ιού και όργανα- στόχους

H πνευμονία, η αναπνευστική ανεπάρκεια, η νεφρική ανεπάρκεια, η σήψη ή η συστηματική φλεγμονή είναι σύμφωνα σχετική δημοσίευση στο CMAJ (Canadian Medical Association Journal), οι πιο κοινές επιπλοκές που σχετίζονται με τον κορωνοιό.


Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο κίνδυνος

που διατρέχει ένας ασθενής με κορωνοιό να υποστεί κάποια από αυτές τις επιπλοκές ήταν 27,6% για την πνευμονία, 22,6% για την αναπνευστική ανεπάρκεια, 11,8% για τη νεφρική ανεπάρκεια και 10,4% για τη σήψη ή τη συστηματική φλεγμονή.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ερευνητές  εντόπισαν συσχετισμούς με σειρά άλλων πνευμονικών και καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως η κατάρρευση των πνευμόνων, οι διαταραχές πήξης του αίματος (θρομβώσεις) και η καρδιακή φλεγμονή, αν και ο κίνδυνος για αυτές τις καταστάσεις ήταν σχετικά χαμηλός. 

Αντίθετα με τα αποτελέσματα άλλων μελετών, στην συγκεκριμένη έρευνα ο κορωνοιός δεν φάνηκε να σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.


Στο πλαίσιο της έρευνας εντοπίστηκαν 70.288 ασθενείς που επισκέφθηκαν νοσοκομεία των ΗΠΑ μεταξύ της 1ης Μαρτίου και της 30ης Απριλίου 2020. 


Περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς εισήχθησαν τελικά στο νοσοκομείο, με το 5% περίπου αυτών να χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.


Η μέση ηλικία τους ήταν τα 65 έτη και το 55,8% ήταν γυναίκες.


https://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.