Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Ο Βασίλης κοσμεί το σχολείο του στο Μεσολόγγι

Το γλυκύτατο, γεμάτο καλοσύνη πρόσωπο του αδικοχαμένου Βασίλη κοσμεί το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου. 

Το σχολείο απέκτησε δύο νέα γκράφιτι – προσωπογραφίες αφιερωμένα στον 15χρονο Βασίλη Πλουμή, ο οποίος ήταν μαθητής του σχολείου και το νήμα της ζωής του κόπηκε πέρσι τον Ιούλιο, όταν έπεσε από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου της πολυκατοικίας όπου διέμενε στην Πλώσταινα Μεσολογγίου. 

Ο Βασίλης μέσα από το θάνατό του χάρισε ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας, καθώς οι γονείς του προχώρησαν στη δωρεά οργάνων του παιδιού τους. Οι αξιέπαινοι γονείς του έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή σε αυτούς τους συνανθρώπους μας, μετουσιώνοντας τον πόνο τους σε αγάπη, αλληλεγγύη και παράδειγμα ανθρωπιάς.

Ο Βασίλης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από τους καθηγητές και τους συμμαθητές του και πλέον έχει τη δική του ξεχωριστή θέση στη νέα πτέρυγα που δημιουργείται στο σχολείο με δωρεά της οικογένειας του. Ο καλλιτέχνης mural artist Στάθης Τσαβαλιάς, γνωστός και ως Insane 51 ανέλαβε να υλοποιήσει την τοιχογραφία και έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και άκρως καλαίσθητο.


Ο Διευθυντής του Σχολείου, Αθανάσιος Πατρόπουλος δήλωσε:

“Είναι ιδιαίτερη τιμή για το μαθητή μας

, πρωτίστως, για το σχολείο μας αλλά και για όλη την πόλη μας που ένα τέτοιο έργο φιλοτεχνήθηκε και θα μείνει στο Μεσολόγγι. Ένα έργο –σύμβολο & ύμνος στη ζωή, την αγάπη και τη δοτικότητα.. Γιατί αυτό ήταν ο Βασίλης μας, ένα παιδί με ήθος, ευγένεια ψυχής και ηρεμία, που δώρισε απλόχερα ζωή ακόμα κι όταν ‘έφευγε’. Η απώλειά του είναι πολύ δυνατή για το σχολείο μας. Τώρα ο Βασίλης είναι ξανά μαζί μας, με τους συμμαθητές του, τους καθηγητές του, στο προαύλιο, στην τάξη, στις εκδηλώσεις μας στις ομάδες μας, παντού… είναι τόσο ζωντανό το έργο που νιώθουμε ότι μιλάμε με το Βασίλη πια. Το έργο κοσμεί την περιμετρική, φωτίζεται το βράδυ και μπορεί κάθε περαστικός να απολαμβάνει την τέχνη του

https://zeis-mesa-mou.blogspot.com

https://www.nefropatheis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.