Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Κίνητρα από Κικίλια για τους ιατρούς του ΕΣΥ σε νησιά και ακριτικές περιοχές

Κίνητρα για τους ιατρούς των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) που θα υπηρετούν στη νησιωτική Ελλάδα και στις ακριτικές περιοχές, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας,  από τη Σύρο όπου πραγματοποίησε επίσκεψη.

Όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας, το πρόγραμμα κινήτρων θα υλοποιηθεί με νομοσχέδιο το οποίο θα συζητηθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει οικονομικά, φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα, καθώς και εκπαιδευτικά κίνητρα

για τις οικογένειες των ιατρών που θα υπηρετούν στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και μοριοδότηση και αναβάθμιση σε ό,τι έχει να κάνει με τον βαθμό ενός ιατρού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Με αυτό τον τρόπο, όπως είπε ο κ. Κικίλιας, «θα είναι ελκυστικό για έναν νέο συνάδελφο που τελειώνει την Ιατρική και παίρνει την ειδικότητά του, να πάει σε μια νησιωτική ή σε μια ακριτική περιοχή, να μπορεί να συνυπηρετήσει με τον σύζυγο ή την σύζυγο από το ευρύτερο Δημόσιο ή τον Στρατό, να έχει οικονομικές απολαβές τέτοιες που να μπορεί να ανταπεξέλθει να ζήσει με την οικογένειά του στην Περιφέρεια, να έχει φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις. Και παράλληλα, μετά από ένα χρονικό διάστημα, 5 ή 7 ετών, στο οποίο de facto δεν θα μπορεί να φύγει από το νησί, να διεκδικήσει έναν ανώτερο βαθμό σε ένα Νοσοκομείο ή μια Μονάδα Υγείας σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο».

«Πολλές φορές συζητήθηκε τα προηγούμενα χρόνια μια τέτοια μεταρρύθμιση, υπήρχαν πολλές καλές προθέσεις, αλλά δεν κατέστη δυνατό ενδεχομένως γιατί όλα αυτά έγιναν αποσπασματικά. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έρθει να ενώσει όλα αυτά με τις σύγχρονες ανάγκες και με μια μορφή ενσωμάτωσης των κινήτρων σε μια πρόταση τέτοια που θα αποτρέψει και το brain drain», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας ήταν ομιλητής στην εκδήλωση παρουσίασης του ψηφιακού μετασχηματισμού του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, ενός έργου ύψους 1,6 εκ. ευρώ, που παραδόθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Οι αλλαγές που υλοποιήθηκαν στις ψηφιακές υποδομές του Γ.Ν. Σύρου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου κέντρου δεδομένων του πληροφοριακού συστήματος, κάλυψη όλων των χώρων του Νοσοκομείου με ασύρματη δικτυακή υποδομή (WiFi) και προμήθεια 160 νέων Η/Υ, 73 εκτυπωτών και 40 tablets για παρακλίνια εξέταση των ασθενών. Επιπλέον, αναπτύχθηκαν συστήματα ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων, διαχείρισης προτεραιότητας για την εξυπηρέτηση των ασθενών και άμεσης, δωρεάν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το προσωπικό, οπουδήποτε κι αν βρίσκεται.

Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Νικόλαο Λειβαδάρα, τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό και τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου Μιχάλη Ζουλουφό, μετέβη στο Γ.Ν. Σύρου όπου συνομίλησε με το υγειονομικό προσωπικό και με πολίτες, ενώ επισκέφθηκε και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού η οποία εξυπηρετεί 30 ασθενείς.


https://www.emprosnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.