Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Αναστολές εργασίας: Αυξάνεται η πίεση στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου – Σκέψεις για κινητοποιήσεις

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου τάσσεται υπέρ των εμβολιασμών ,εκφράζουν την αντίθεση τους ως προς την υποχχρεωτικότητα τους και τις αναστολές εργασίας.

Τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος στον Άγιο Νικόλαο η αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών φέρνει στο φως με επιστολή- “κραυγή αγωνίας” ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Στην επιστολή του, ο σύλλογος τάσσεται υπέρ των εμβολιασμών κατά της COVID, εκφράζει

όμως την αντίθεσή του ως προς την υποχρεωτικότητά τους και τις αναστολές εργασίας.

Η στάση τους αυτή δεν είναι αντιφατική, αλλά όπως αναφέρουν είναι σύμφωνη με τη στάση των κυβερνήσεων των 24 από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν έχουν εφαρμόσει υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους υγειονομικούς, και σύμφωνη με τη στάση του Συμβουλίου της Ευρώπης, που έχει εκδώσει σχετικό ψήφισμα υπέρ του εμβολιασμού για το SARS-CoV-2 και κατά της υποχρεωτικότητάς του.

Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Έχει περάσει μία εβδομάδα από την 1η Σεπτεμβρίου που 33 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου τέθηκαν σε αναστολή από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, κατ’ εφαρμογή της σχετικής απόφασης της κυβέρνησης, και οι επιπτώσεις στη λειτουργία του νοσοκομείου είναι τραγικές.

Η κυβέρνηση και η διοίκηση του νοσοκομείου έλεγαν ότι είχαν σχέδιο για να μη δημιουργηθούν προβλήματα και δυσλειτουργίες λόγω των αναστολών εργασίας, αλλά όπως αποδείχτηκε το μόνο σχέδιο που υπήρχε ήταν αυτό της προσπάθειας κουκουλώματος των επισφαλών καταστάσεων που έχουν πλέον δημιουργεί.

Λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, συγχωνεύτηκαν η Καρδιολογική με την Παθολογική Κλινική και οι ασθενείς της Καρδιολογικής Κλινικής μεταφέρθηκαν στην Παθολογική.

Η Καρδιολογική Κλινική έχει πλέον μόνο δύο γιατρούς... Δε γίνονται τακτικά προγραμματισμένα χειρουργεία, αλλά μόνο έκτακτα. Στην Τεχνική Υπηρεσία υπάρχουν πλέον βάρδιες που το νοσοκομείο δεν καλύπτεται από κανένα τεχνικό.

Στη Διοικητική Υπηρεσία δημιουργούνται κενά σε κρίσιμα τμήματα. Το εναπομείναν διοικητικό προσωπικό στο τμήμα Γραμματείας Εξ. Ιατρείων και στο Γραφείο Κίνησης δεν επαρκεί... Δύσκολη είναι η κατάσταση και στα πλυντήρια του νοσοκομείου... Στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπάρχει μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού... Υπάρχει υποστελέχωση σε αρκετές βάρδιες, όπως π.χ. στη Χειρουργική–Ορθοπαιδική Κλινική, όπου στις νυχτερινές βάρδιες αντιστοιχεί μία νοσηλεύτρια σε 19-21 ασθενείς».

Τι ζητούν  - Σκέψεις για κινητοποιήσεις

Με βάση τα παραπάνω, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ζητούν: «Να καταργηθεί ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Να επιστρέψουν οι συνάδελφοί μας στις δουλειές τους. Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς».

Τέλος, καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν στον κοινό αγώνα και στη γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου την ερχόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στη 1:30 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων ΓΝΑΝ, προκειμένου να συζητήσουν και να εξετάσουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

https://www.neakriti.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.