Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Εικόνα διάλυσης στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Ένα νοσοκομείο που οφείλει να εξυπηρετεί 50.000 μόνιμους κατοίκους και χιλιάδες παραθεριστές στην περιοχή της Τριφυλίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, καταγράφοντας τεράστιες και σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να μην πραγματοποιεί ούτε φυσιολογικούς τοκετούς, καλώντας το υπουργείο Υγείας να αντιμετωπίσει το ζήτημα για να λειτουργήσει το νοσοκομείο με ασφάλεια.

Μία τραγική εικόνα περιγράφει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, υπογραμμίζοντας πως το εν λόγω νοσοκομείο που εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες κατοίκους

της περιοχής αλλά και παραθεριστές δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού που καταγράφονται.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, το νοσοκομείο έχει μείνει με έναν ακτινολόγο που το καλύπτει για οκτώ ημέρες τον μήνα, με έναν αναισθησιολόγο που το καλύπτει για δέκα ημέρες τον μήνα, στην Παιδιατρική Κλινική λειτουργεί μόνο το εξωτερικό ιατρείο, οι εφημερίες γίνονται οκτώ ημέρες τον μήνα, μερικές φόρες ακόμα και μόνο μέχρι τις 9 το βράδυ.

Ακόμα χειρότερα, το νοσοκομείο έχει δύο παθολόγους με αποτέλεσμα να μένει ακάλυπτο για δέκα ημέρες κάθε μήνα, η μονάδα τεχνητού νεφρού λειτουργεί για τρεις ημέρες την εβδομάδα με μόλις έναν γιατρό και λίστα αναμονής με τουλάχιστον 25 ασθενείς, το καρδιολογικό τμήμα λειτουργεί μόνο για δέκα ημέρες τον μήνα, ενώ οι επικουρικοί εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τετάρτη, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Πανυγειονομικής Κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ, ο Σύλλογος Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, καλώντας για τη λύση των προβλημάτων.

«Τις περισσότερες ημέρες το μήνα είναι ακάλυπτο από βασικές ειδικότητες Ιατρών. Προσλήφθηκε ένας Ακτινολόγος ο οποίος μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να καλύψει ανάγκες. Έμειναν με έναν ο οποίος καλύπτει 8 ημέρες το μήνα. Πώς να γίνει διάγνωση σε έκτακτο περιστατικό;
Υπάρχουν δύο Παιδίατροι οι οποίοι μετακινούνται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Στην Παιδιατρική Κλινική δεν νοσηλεύονται παιδιά και λειτουργεί μόνο τακτικό εξωτερικό ιατρείο. Εφημερεύουν 8 ημέρες το μήνα με εφημερίες ετοιμότητας ή έως 9 το βράδυ.
Αναισθησιολόγος είναι ένας ο οποίος καλύπτει 10 ημέρες το μήνα το Νοσοκομείο. 20 ημέρες το μήνα είναι ακάλυπτο από Αναισθησιολόγο. Εάν χρειασθεί διασωλήνωση τις ημέρες που είναι χωρίς ακτινολόγο, έκτακτο χειρουργείο δεν υπάρχει κάλυψη.
Επειδή δεν καλύπτεται το Νοσοκομείο από Αναισθησιολόγους και Παιδιάτρους έπαψαν να γίνονται και φυσιολογικοί τοκετοί, παρότι υπάρχει Γυναικολόγος.
Οι Παθολόγοι είναι δύο και το Νοσοκομείο 10 ημέρες το μήνα είναι ακάλυπτο. Οι νοσηλευόμενοι παρακολουθούνται από ειδικευόμενο Παθολόγο και τα ΤΕΠ καλύπτονται από Αγροτικούς Ιατρούς.
Η Μονάδα τεχνητού Νεφρού έμεινε με ένα γιατρό, λειτουργεί 3 ημέρες την εβδομάδα. 25 Νεφροπαθείς περιμένουν στην λίστα αναμονής να εξυπηρετηθούν.
Υπάρχει μόνο ένας Καρδιολόγος και έτσι 20 μέρες το μήνα το Νοσοκομείο είναι ακάλυπτο από Καρδιολόγο. Έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά κινδυνεύουν.
Οι Επικουρικοί εργαζόμενοι είναι πολλούς μήνες απλήρωτοι. Με τέτοια κάλυψη δεν μπορεί να λειτουργήσει το Νοσοκομείο με ασφάλεια».

https://thepressproject.gr

https://www.nefropatheis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.