Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Στην τελική ευθεία το Εθνικό Σχέδιο για τη Δωρεά και Μεταμόσχευση Συμπαγών Οργάνων

 Στην τελική ευθεία έχει μπει το Εθνικό Σχέδιο για τη Δωρεά και Μεταμόσχευση Συμπαγών Οργάνων στην Ελλάδα καθώς, αύριο Τρίτη 6 Ιουλίου και ώρα 10.00 π.μ., ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνης Παπαδημητρίου θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να

παραδώσει στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη τη μελέτη που διεξήγαγαν οι επιστήμονες κ. Ηλίας Μόσιαλος και κ. Βασίλης Παπαλόης, προκειμένου να έχει η χώρα μας άμεσα Εθνικό Σχέδιο.

Συγκεκριμένα, το 2019, το Ίδρυμα Ωνάση, αφού διασφάλισε τη διακομματική αποδοχή, ανέθεσε την εκπόνηση της μελέτης στο London School of Economics σε συνεργασία με το Imperial College London. Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας είναι οι Έλληνες επιστήμονες Ηλίας Μόσιαλος και Βασίλης Παπαλόης, οι οποίοι ολοκλήρωσαν το ερευνητικό έργο τους και σήμερα το Εθνικό Σχέδιο για τη Δωρεά και Μεταμόσχευση Συμπαγών Οργάνων παραδίδεται στην Πολιτεία.

Επόμενο βήμα θα είναι η προσαρμογή και μετατροπή της μελέτης σε νόμο του κράτους. Στο πλαίσιο αυτό, τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο του 2021, θα πραγματοποιηθεί επίσημη αναλυτική παρουσίαση των σημαντικότερων προτάσεων για την εφαρμογή της μελέτης.

 https://www.nextdeal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.