Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Δωρεά οργάνων στο Ηράκλειο: Έδωσε ζωή σε 6 συνανθρώπους μας – Έφυγε από ανεύρυσμα εγκεφάλου

Μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή έδωσε σε έξι συνανθρώπους μας η απόφαση οικογένειας να δωρίσει τα όργανα 46χρονης που έφυγε από την ζωή στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 46χρονη διακομίστηκε στο ΠΑΓΝΗ την περασμένη Παρασκευή με έντονο πονοκέφαλο. Οι γιατροί διέγνωσαν πολύ γρήγορα εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία λόγω ρήξης ανευρύσματος εγκεφαλικής αρτηρίας.

Η άτυχη γυναίκα εισήχθη στην ΜΕΘ, όμως η επιδείνωσή της υγείας της ήταν ραγδαία και πολύ γρήγορα η 46χρονη ήταν εγκεφαλικά νεκρή.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκαν και οικείοι της,

οι οποίοι και έδειξαν τεράστια μεγαλοψυχία, αφού τελικά συναίνεσαν στην δωρεά των ζωτικών οργάνων της 46χρονης για μεταμόσχευση, χαρίζοντας έτσι ζωή σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Που θα καταλήξουν τα όργανα της 46χρονης από το Ηράκλειο

 Η εν λόγω επιχείρηση δωρεάς οργάνων στήθηκε σήμερα, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Το ήπαρ θα μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, η καρδιά στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό Κέντρο, οι νεφροί στον Ευαγγελισμό και οι κερατοειδείς θα παραμείνουν στο Ηράκλειο.

https://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.