Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Βόλος: Δώρο ζωής από 55χρονη εγκεφαλικά νεκρή – Όλα της τα όργανα θα δοθούν για μεταμόσχευση

 

Να δωρίσει τα όργανα της 55χρονης που νοσηλεύονταν στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου και ήταν εγκεφαλικά νεκρή αποφάσισε την Τρίτη (15/11) η οικογένειά της.

Πρόκειται για την πρώτη δωρεά οργάνων μετά από τρία χρόνια που καταγράφεται στο νοσοκομείο του Βόλου.

Οι συγγενείς της συνηγόρησαν στo να δοθούν για μεταμόσχευση όλα της τα όργανα και έτσι αναμένεται ιατρικό κλιμάκιο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο το οποίο θα παραλάβει τους δυο νεφρούς και το ήπαρ, ενώ πνεύμονες και καρδιά θα μεταφερθούν στην Ιταλία, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος Νεφροπαθών Μαγνησίας Βασίλης Γιαννάκος καθώς τόνισε ότι δεν υπάρχει συμβατός δότης στην Ελλάδα.

Επίσης, ο Βασίλης Γιαννάκος μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε

πως η προβολή που έγινε μέσω της ΕΡΤ το τελευταίο χρονικό διάστημα για την ανάγκη να γίνονται δωρεές οργάνων σώματος, απέδωσε και συμπλήρωσε ότι η ευαισθητοποίηση θα πρέπει να είναι συνεχής και όχι με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας.

Κλείνοντας επανέλαβε ότι το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, οφείλει να καθιερώσει την ενημέρωση των μαθητών για την σπουδαιότητα της δωρεάς οργάνων σώματος, αίτημα το οποίο έχει τεθεί πολλές φορές, χωρίς ωστόσο να υιοθετηθεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ή αρμόδιους υπουργούς.

https://www.newsbeast.gr

https://www.nefropatheis.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.