Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Μαραθώνιος: Δότης και λήπτης μυελού των οστών τερμάτισαν πιασμένοι χέρι-χέρι

«Ήθελα να τρέξω για να δώσω μαζί με τον Νίκο αυτό το τόσο σημαντικό μήνυμα για τη δωρεά μυελού των οστών», είπε ο Γιώργος Χρυσοστομάκης. 

Χέρι χέρι τερμάτισαν χθες στα τελευταία 100 μέτρα του 39ου Μαραθωνίου της Αθήνας, δότης και λήπτης μυελού των οστών, μεταφέροντας ένα σπουδαίο μήνυμα αλληλεγγύης.


Ο εκαιδευτικός από τα Γιαννιτσά Γ. Χρυσοστομάκης βρέθηκε συμβατός με έναν ασθενή. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε, ο λήπτης που δέχτηκε την μεταμόσχευση μυελού των οστών σήμερα είναι πολύ καλά κι έτσι δότης και λήπτης εξέφρασαν από κοινού την επιθυμία να γίνει άρση του απορρήτου και να γνωριστούν προσωπικά. 

Επειδή, ο κ. Χρυσοστομάκης είναι δρομέας και θα συμμετείχε

στον 39ο Κλασικό Μαραθώνιο, είχε την ιδέα η συνάντηση και η γνωριμία των δύο ανδρών να γίνει στον Μαραθώνιο και να τρέξουν μαζί τα τελευταία 100 μέτρα. Όπως και έγινε. Η συνάντηση αυτή συνδέεται με την επιθυμία των δύο ανθρώπων αυτών να ευαιθητοποιηθεί περισσότερος κόσμος για το θέμα της δωρεάς μυελού των οστών.


«Είναι ο ένατος Μαραθώνιος για μένα, αλλά δυσκολεύτηκα επειδή δεν είχα προετοιμαστεί σωστά. Ωστόσο ήθελα να τρέξω για να δώσω μαζί με τον Νίκο αυτό το τόσο σημαντικό μήνυμα για τη δωρεά μυελού των οστών», είπε στον ΣΕΓΑΣ ο Γιώργος Χρυσοστομάκης αμέσως μετά τον τερματισμό έχοντας στο πλευρό του τον Νίκο, τον οποίο και αποκαλεί αδελφό. «Νιώθω χαρά κι ευγνωμοσύνη» είπε ο Νίκος από την πλευρά του. 

Οι δύο άνδρες που ζουν σε διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας – ο δότης στα Γιαννιτσά και ο λήπτης στην Αθήνα – είχαν ως τώρα μιλήσει στο τηλέφωνο, αλλά συναντήθηκαν για πρώτη φορά τώρα, ενόψει του τερματισμού τους στο Καλλιμάρμαρο.


«Σήμερα είμαστε εδώ να το γιορτάσουμε στο Καλλιμάρμαρο ως Μαραθωνοδρόμοι, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ζωή είναι ωραία και πρέπει να γίνουμε δότες μυελού των οστών και να χαρίζουμε ζωή», δήλωσε ο Γεώργιος Χρυσοστομάκης.


Ο Γιώργος και ο Νίκος αποχώρησαν μαζί από το Στάδιο κάτω από τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα του κόσμου και δεν απέκλεισαν του χρόνου να τρέξουν παρέα τη διαδρομή των 5 χλμ.


Άλλη μία απόδειξη ότι ο Μαραθώνιος οφείλει να είναι μία μεγάλη γιορτή ζωής και από αυτήν δεν θα έπρεπε να αποκλείεται κανέν@ μας. 


https://www.rosa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.