Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης: Έλαβε "δώρο ζωής" από τη σύζυγο του Άντζελα

 Δώρο ζωής στον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη χάρισε η σύζυγος του Άντζελα, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης νεφρού με δώτρια την κυρία Αγκαστινιώτη. 


Ο Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια την σύζυγο του Άντζελα Αγκαστινιώτη η οποία δωρίζοντας τον ένα της νεφρό του προσέφερε όπως είπε «το υπέρτατο αγαθό της Ζωής».


Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο ΟΚΥπΥ, στην οποία

αναφέρει ότι "με επιτυχία διενεργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μεταμόσχευση νεφρού από γυναίκα στον σύζυγο της ο οποίος έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και τα τελευταία χρόνια υποβαλλόταν καθημερινά σε περιτοναϊκή κάθαρση."


Η μεταμόσχευση έγινε στις 7 Δεκεμβρίου από τον Δρ Μιχάλη Παπούλα, Ειδικό Χειρούργο Μεταμοσχευτή και το Δρ Νίκο Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά μεταμοσχεύσεων με ασύμβατη ομάδα αίματος μεταξύ δότη και λήπτη.


Σημειώνει ότι αυτού του είδους οι μεταμοσχεύσεις παρότι είναι πιο πολύπλοκες ανοσολογικά, έχουν ως στόχο να αυξήσουν τον αριθμό των μεταμοσχεύσεων της Κύπρου και να δώσουν λύση σε πολλούς ασθενείς με τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια.


Ο ΟΚΥπΥ εκφράζει τις ευχαριστίες του και συγχαίρει τους Νεφρολόγους του Μεταμοσχευτικού Τμήματος, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό για την ανεκτίμητη προσφορά τους όπως επίσης και τις Συντονίστριες Μεταμοσχεύσεων, χωρίς τη συνεισφορά των οποίων η διενέργεια τέτοιων επεμβάσεων και νοσηλειών θα ήταν αδύνατη.


https://www.alphanews.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.