Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Βαρβάρα Κωνσταντή: Η προσωπική ιστορία της κόρης μου

Γέννησα ένα κοριτσάκι το οποίο στην αρχή οι γιατροί μου έλεγαν ότι είναι υγιέστατο. Περίπου 3 μηνών ο παιδίατρος (αφού είχα αλλάξει ήδη δύο) μου λέει ότι κάτι ψηλαφεί στην κοιλιά της το οποίο δεν του αρέσει.

Μετά από τρεις υπερήχους βρήκαμε ότι έχει γεννηθεί με ένα νεφρό. Λέω μετά απο τρεις γιατί στην αρχή μου έλεγαν ότι είναι το έντερο της από το γάλα. Από εκεί και πέρα άρχισε ένας Γολγοθάς εξετάσεων. Είμασταν κάθε δύο με τρεις μήνες στην Αθήνα.

Δυστυχώς η μόνιμη κατοικία μας είναι Πάτρα. Λέω δυστυχώς, όχι για την

πόλη μας, αλλά για τους γιατρούς. Δεν έχουμε κανέναν για παιδιά εκτός από παιδιάτρους. Ανακαλύπτουμε ότι έχει ένα νεφρό έκπτωτο. Από πάνω προσπάθησε να γίνει το άλλο αλλά δεν τα κατάφερε.

Όταν έγινε ενός χρόνου έκανε την πρώτη πυελονεφρίτιδα. Δύο χρόνων κανονίζουμε χειρουργείο στην Αθήνα για ημινεφρεκτομη. Με το που κάνουμε εισαγωγή κάνει πυρετό. Το αποτέλεσμα ουρολοίμωξη και την επόμενη ημέρα συψεμια.

Παραλίγο να την χάσουμε. Χειρουργήθηκε για νεφροστομια 11 η ώρα την νύχτα λέγοντας μου ο γιατρός με οποία παρανεργεια μπορεί να επιφέρει το χειρουργείο. Αλλιώς την χάνεις. Δόξα το Θεό και το γιατρό την άλλη μέρα ήταν καλά. Μετά από μια εβδομάδα έκανε και το χειρουργείο της ημινεφρεκτομής. Μετά από ένα χρόνο επειδή είχε και παλινδρόμηση ούρων έκανε μετεμφύτευση ουρητήρα.

Να σημειώσω ότι από ενός χρόνου μέχρι και τριών που έκανε το χειρουργείο φορούσε μόνιμο καθετήρα για την ούρηση. Μετά το χειρουργείο της μετεμφύτευσης, κάναμε διαλύποντες καθετηριασμούς. Όταν έφτασε 6 με 7 χρονών ανακαλύπτουμε ότι έχει και νευρογενή κύστη με πολύ μικρή χωρητικότητα. Έτσι ξαναγυρίζουμε στον μόνιμο καθετήρα. Δρομολόγια Πάτρα Αθήνα. Κάθε δύο τρεις μήνες να παρακολουθούμε το μισό νεφρό που της είχε απομείνει.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε οι ουρολόγοι στην Ελλάδα μου λένε ότι χρειάζεται ένα χειρουργείο για να αυξήσουμε την χωρητικότητα της κύστης αλλά δεν γίνεται Ελλάδα για τα παιδιά. Δεν είχαν όμως να με καθοδηγήσουν κι όλας. Το μόνο που μου έλεγαν ότι το καλύτερο για αυτές τις περιπτώσεις είναι η Αγγλία. Εκ θαύματος ένας γείτονας τον οποίο δεν γνώριζα, που έμαθε από την κόρη του με την οποία μιλούσαμε, την περίπτωση της δικιάς μου, με φώναξε να μου πει ότι σε πέντε ημέρες θα ερχόταν στην Πάτρα ο μεταμόσχευσης από Αμερική ο κ. Τζακης.

Μου λέει τον γνωρίζω γιατί έχει χειρουργήσει και το γιο μου. Θέλω να μου δώσεις τις εξετάσεις του παιδιού να του τις δείξω. Δεν σου υπόσχομαι ότι θα τις δει αλλά θα προσπαθήσω. Για να μην τα πολυλογώ, με την βοήθεια αυτών των ανθρώπων και γιατρών που μου σύστησαν 19 Φλεβάρη πέταξα με την κόρη μου για Αγγλία. 28 Φλεβάρη έκανε το χειρουργείο.

Ξέχασα να αναφέρω ότι γύρω στα Χριστούγεννα είμασταν οριακά για αιμοκάθαρση. Τώρα μετά το χειρουργείο εκτός από την κύστη έχουν φτιάξει πάρα πολύ και οι τιμές του νεφρού και απομακρύνθηκαμε από την αιμοκάθαρση. Ελπίζω από δω και πέρα να την βοηθήσει ο Θεός να είναι καλύτερα και να ζήσει λίγο την ζωή της σαν παιδί.

Είναι 9 χρόνων και δεν έχει πάει σε παιδικά πάρτυ, δεν έχει πάει σε σπίτι φίλη της. Δεν έχει πάει ποτέ μια εκδρομή. Ξέρω ότι έχει μεγάλο αγώνα μπροστά της. Αλλά προσπαθούμε και εγώ και ο μπαμπάς της να της προσφέρουμε την οποιαδήποτε μικρή χαρά, που για αυτήν είναι τεράστια.
 

Κλείνοντας, θέλω να πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, γιατί μας βοήθησε οικονομικά για να πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.