Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Η Βουλή θα τιμήσει τις οικογένειες των παιδιών που έγιναν δότες οργάνων – Η πρόταση Κακλαμάνη

Την πρόταση να τιμήσει η Βουλή των Ελλήνων τις οικογένειες των παιδιών, που το τελευταίο διάστημα δώρισαν τα όργανά τους για να σωθούν συμπολίτες μας, έκανε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων.

Η πρόταση του Νικήτα Κακλαμάνη έγινε ομόφωνα δεκτή και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση στην Αίθουσα Γερουσίας

Στην Πάτρα ο διεθνούς φήμης Dr. Ανδρέας Τζάκης σε εκδήλωση για την “Μεταμόσχευση μήτρας”

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιεί ο Όμιλος Inner Wheel Πατρών Βορά – Ρίου το Σάββατο στις 28 Ιανουαρίου στις 18.30 στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Θέμα της εκδήλωσης είναι «Η μεταμόσχευση μήτρας» και ομιλητής θα είναι ο διακεκριμένος παγκοσμίως επιστήμονας, Ανδρέας Τζάκης.

Είναι ένα θέμα που απασχολεί αρκετές

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Σάββας Παφίτης: Η δική μου προσωπική ιστορία

Ονομάζομαι Σάββας Παφίτης και θέλω να μοιραστώ τη δική μου προσωπική ιστορία.


Το 1974 Υπηρετούσα τη στρατιωτική μου θητεία στην Κύπρο όταν έγινε εισβολή και είχα τραυματιστεί. Στο νοσοκομείο Λευκωσίας, η φαρμακευτική αγωγή που πηρα ειχε πολλά στεροειδή και αντιφλεγμονώδη χάπια, τα οποία μου τα έδιναν χωρίς νερό διότι δεν υπήρχε νερό στο νοσοκομείο. Με την πάροδο του χρόνου συνέχισα τη ζωή μου κανονικά, όμως μετέπειτα άρχισα να έχω διαταραχές στα νεφρά και αιματουρία που συνέβαινε τακτικά.

Κατόπιν άρχισα να κάνω υπέρταση και πήρα αγωγή για να ρυθμίστει.


Πολύ γρήγορα διαγνώστηκα

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Βύρωνα την Τετάρτη 25/1

Ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με το Γ.Ν.Α “ΣΩΤΗΡΙΑ”, θα πραγματοποιήσει την πρώτη του Εθελοντική Αιμοδοσία για τη Νέα Χρονιά την
 Τετάρτη 25/1/2023 και ώρες 9:00-14:00, στο Κ.Α.Π.Η Αγίας Τριάδας, Βουτζά 73 & Φλέμινγκ ( Εντευκτήριο Προσκόπων) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών.

 Για την αποφυγή συγχρωτισμού και εφαρμόζοντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ οι αιμοληψίες θα πραγματοποιούνται με τηλεφωνικά ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι αιμοδότες

Πολυκυστική Νεφρική Νόσος: Μελέτη φωτίζει τον ρόλο της ζάχαρης στην ανίατη πάθηση

Πολυκυστική Νεφρική Νόσος: Μια μελέτη των οργανοειδών νεφρών σε ένα νέο εργαστηριακό περιβάλλον μπορεί να έχει επιπτώσεις στη θεραπεία της πολυκυστικής νεφρικής νόσου (PKD), μιας ανίατης πάθησης που πλήττει περισσότερα από 12 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως. Μια βασική ανακάλυψη της μελέτης: Η ζάχαρη φαίνεται να παίζει ρόλο στο σχηματισμό των κύστεων γεμάτων με υγρό που είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της πολυκυστικής νεφρικής νόσου PKD. Στους ανθρώπους, αυτές οι κύστεις μεγαλώνουν αρκετά ώστε να επηρεάζουν τη λειτουργία των νεφρών και τελικά να προκαλούν την ανεπάρκεια των οργάνων, καθιστώντας αναγκαία τη θεραπεία αιμοκάθαρσης ή τη μεταμόσχευση. Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο Nature Communications. Οι συν-επικεφαλής συγγραφείς είναι οι Sienna Li και Ramila Gulieva, ερευνητές στο εργαστήριο του Benjamin Freedman, ερευνητή νεφρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον. “Η πρόσληψη ζάχαρης είναι κάτι που οι νεφροί κάνουν

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Φάκελος Μεταμοσχεύσεις-Δωρεά Οργάνων: Διαγνώστηκαν με νεφρική ανεπάρκεια κι όμως ελπίζουν-Δύο άνθρωποι καταθέτουν την εμπειρία τους

Σαν σήμερα, 9 Ιανουαρίου πριν από ακριβώς 31 χρόνια, μια μητέρα χάρισε στην κόρη της, ζωή, για δεύτερη φορά. Οι δυο τους οδηγήθηκαν σε διπλανά χειρουργικά τραπέζια και συνέβη το θαύμα.

Η γενναία αυτή μητέρα έγινε δότρια νεφρού για την κόρη της, την Έλενα Μαγιάτη-Καραμπή, που πριν από λίγο καιρό είχε διαγνωστεί με νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.

«Πρόκειται για 31 χρόνια που με γέμισαν αυτοπεποίθηση ώστε να πάρω τη ζωή στα χέρια μου, αλλά και δύναμη να καταφέρω να βοηθώ με ποικίλους τρόπους τους συν-ασθενείς μου» δηλώνει σήμερα η ίδια, θεωρώντας τον εαυτό της τυχερό και νιώθοντας απέραντη ευγνωμοσύνη.

Κάποια στιγμή, ο δρόμος της διασταυρώθηκε με εκείνον ενός άλλου νέου ανθρώπου, του Παντελή Χατζή, που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση τα τελευταία επτά χρόνια, πάσχοντας από την ίδια ασθένεια. «Είχα υποβληθεί σε μεταμόσχευση στο παρελθόν, αλλά το μόσχευμα κράτησε λίγα χρόνια. Ευελπιστώ, όμως κάποια στιγμή, να το επιχειρήσω ξανά» εκμυστηρεύεται σήμερα αναφερόμενος στην περιπέτειά του.

Ποιες είναι οι συνθήκες που επικρατούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα, για τους ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση; Σε τι στάδιο βρίσκεται η δωρεά οργάνων 


και πόσο έτοιμη είναι η ελληνική κοινωνία να ανταποκριθεί στο κάλεσμα ζωής που απευθύνουν όλοι εκείνοι, που, για να λάβουν μόσχευμα, μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν σε σχετικές λίστες μέχρι και επτά χρόνια(!);

Οι δυο τους δίνουν όλες τις απαντήσεις, τονίζοντας πως «μία χώρα

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Δωρεά οργάνων: Τρεις νέες μεταμοσχεύσεις κερατοειδών στο «Παπαγεωργίου»

Σε επιτυχείς μεταμοσχεύσεις από δωρεά οργάνων υποβλήθηκαν λίγο πριν την εκπνοή του 2022 τρεις ασθενείς του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδών του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη τρεις μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία σε τρεις άνδρες, ηλικίας 68, 77 και 79 ετών, με σοβαρά προβλήματα όρασης. Δότες ήταν 74χρονη, 52χρονος και 63χρονος, αντίστοιχα.

Άλλα δύο άτομα θα λάβουν μοσχεύματα κερατοειδούς

Ρεγγίνα Μακέδου: To μήνυμα στον άγνωστο δότη μυελού των οστών και το «ευχαριστώ στο 2022»

H γυμνάστρια, που ξόρκισε τον καρκίνο χορεύοντας στο Διαδίκτυο, ευχαρίστησε τον άγνωστο δότη μυελού των οστών, που της έδωσε την ευκαιρία να ξανακερδίσει τη ζωή.

Με μια συγκινητική ανάρτηση τον λογαριασμό της στο Instagram η Ρεγγίνα Μακέδου αποχαιρέτησε

Επέστρεψε στη ζωή ενώ ήταν σε κώμα: To απόλυτο θαύμα και ο «προστάτης» του 17χρονου Ταξιάρχη, η ανακοίνωση του ΕΟΜ


O 17χρονος Ταξιάρχης νοσηλευόταν χωρίς ελπίδα επιβίωσης στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Μυτιλήνης σε κ΄ώμα, ωστόσο, έγινε το θαύμα!!

Το απόλυτο θάυμα σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μικρές και μεγάλες μάχες για τη ζωή, ακόμη κι όταν κάποιες φορές αυτές φαίνονται απέλπιδες.

Η μάχη του Ταξιάρχη Κάϊτατζη από τη Μήθυμνα ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, όταν έγινε οι πρώτες δύσκολες επεμβάσεις για να κρατηθεί στη ζωή

Πρέβεζα : Επιπλέον αναβάθμιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου

Το Νοσοκομείο Πρέβεζας ολοκλήρωσε την προμήθεια 5 πολυθρόνων αιμοκάθαρσης τελευταίου τύπου και επιπλέον δύο(2) πολυθρόνων με ενσωματωμένο ζυγό, νέων Ψυγείων μεγάλων διαστάσεων φύλαξης φαρμάκων και αντιδραστηρίων, κλίβανο FLASH και πλυντήριο νέας τεχνολογίας για πλύσιμο και ταχεία αποστείρωση χειρουργικών εργαλείων.

Ειδικότερα η προμήθεια των πολυθρόνων για την κάλυψη των αναγκών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού έγινε με σκοπό την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών μας στην ευπαθή ομάδα των