Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Κισσάμου

Ο Δήμος Κισσάμου ανακοινώνει ότι διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρες 09:00 με 14:00 στο Δημαρχείο Κισσάμου.

Δωρεά Οργάνων: Αυξάνονται συνεχώς την τελευταία τριετία οι δότες – Αλλάζει η μεταμοσχευτική κουλτούρα των Ελλήνων

Σταυροδρόμι όπου συναντήθηκαν οι κορυφαίες επιστημονικές εξελίξεις στο πεδίο των μεταμοσχεύσεων αποτέλεσε η χώρα μας την περασμένη εβδομάδα. Ένα κορυφαίο επιστημονικό συνέδριο διεθνούς ακτινοβολίας,  το ESOT Congress 2023, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με συμμετέχοντες διακεκριμένους γιατρούς και ερευνητές, νοσηλευτές, καθώς και ασθενείς και μεταμοσχευμένους από όλο τον κόσμο. Και παρότι η Ελλάδα εξακολουθεί να κατατάσσεται χαμηλά στους σχετικούς δείκτες για τις μεταμοσχεύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατάφερε να βρεθεί στο επίκεντρο των παγκόσμιων εξελίξεων

ΗΠΑ: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δεύτερη μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο

Ένας 58χρονος Αμερικανός έγινε προ ημερών ο δεύτερος άνθρωπος στον οποίο μεταμοσχεύθηκε καρδιά από γενετικά τροποποιημένο χοίρο.

Όπως και η πρώτη παγκοσμίως (τον Ιανουάριο του 2022), η μεταμόσχευση έγινε στο ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρώτος ασθενής που έλαβε τέτοιο μόσχευμα, ο Ντέιβιντ Μπένετ, είχε πεθάνει δύο μήνες μετά την επέμβαση.

Περισσότεροι από 100.000 Αμερικανοί βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμοσχεύσεις οργάνων. Η έλλειψη δωρητών οργάνων

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Η Ελλάδα στην «καρδιά» των εξελίξεων για τις μεταμοσχεύσεις με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση

Η Ελλάδα μπαίνει στον παγκόσμιο χάρτη των μεταμοσχεύσεων, αφού από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα το κορυφαίο συνέδριο για το μέλλον των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας.

Για τέσσερις μέρες, στην Ελλάδα θα «χτυπά» η καρδιά των εξελίξεων σε ό,τι αφορά στις μεταμοσχεύσεις και τη δωρεά οργάνων. Ο λόγος είναι το κορυφαίο, παγκοσμίως, συνέδριο για τις μεταμοσχεύσεις ESOT Congress 2023, που πραγματοποιείται με τη στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση και με τη συμμετοχή 900 διακεκριμένων ομιλητών!

Γιατροί, ερευνητές, νοσηλευτές,

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Ωνάσειο: Ένατη μεταμόσχευση καρδιάς για το 2023 - 218 από το 1995

Η πρόσφατη δωρεά μοσχεύματος καρδιάς από νεαρό δότη ο οποίος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου δίνει ελπίδες για μια καλύτερη ζωή στον λήπτη του καρδιακού μοσχεύματος.

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το οποίο ευχαριστεί την οικογένεια του δότη για τη δωρεά του καρδιακού μοσχεύματος, όπως και το

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Ζάκυνθος: «Δώρα ζωής» από από 64χρονο δότη οργάνων – Αερογέφυρα σωτηρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αγώνας δρόμου για τη σωτηρία ανθρώπων που ανέμεναν για καιρό πνευμονικά και νεφρικά μοσχεύματα στήθηκε την Τρίτη 29/8, υπό τον συντονισμό της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
 

Oλοκληρώθηκε την Τρίτη (29/8) η λήψη οργάνων από

Ένα μεγάλο Αερόστατο στη Πάτρα, για το Φεστιβάλ “Γίνε Δότης Μυελού των Οστών” – Συναυλία με Ευρυδίκη και 1550

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Οργανισμός Safety Project σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, κο Μπονάνο Χαράλαμπο, πραγματοποιεί το Φεστιβάλ στην Πάτρα:

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Επιτυχής η πρώτη μεταμόσχευση μήτρας στο Ηνωμένο Βασίλειο – Δότρια η μεγάλη αδελφή της λήπτριας

Ως «αυγή μιας νέας εποχής» στην αναπαραγωγική ιατρική χαιρετίστηκε η είδηση της πρώτης επιτυχούς μεταμόσχευσης μήτρας στο Ηνωμένο Βασίλειο, που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Churchill της Οξφόρδης.

Λήπτρια μια 34χρονη γυναίκα, η οποία 

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Θρήνος στον ΠΑΟΚ: «Έφυγε» η Βιβή, η σύζυγος του Άγγελου Αναστασιάδη

Η γυναίκα του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε κάνει μεταμόσχευση καρδιάς πριν από λίγα χρόνια και τελευταία αντιμετώπιζε κι άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας και δυστυχώς