Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Ηλ.Σιώρας: “Να υπόκεινται σε έλεγχο ΟΛΟΙ όσοι εισέρχονται στη χώρα”

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με αφορμή τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε δυο εργαζόμενες της καθαριότητας στον Ευαγγελισμό που είχαν ταξιδεύσει στα Βαλκάνια, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό,  Ηλίας Σιώρας, σημειώνει ότι “τα πρωτόκολλα ελέγχου των εισερχομένων στη χώρα έχουν γίνει λάστιχο” και τονίζει ότι οι ελλείψεις στα νοσοκομεία παραμένουν τραγικές.
Στην δήλωσή του ο Ηλίας Σιώρας, αναφέρει: 

«Όπως ενημερωθήκαμε, διαπιστώθηκαν 2 θετικά κρούσματα κορονοϊού, σε εργαζόμενες της καθαριότητας του “Ευαγγελισμού”. Ένα κρούσμα στη ΜΕΘ και ένα στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Δεν χρειάστηκαν νοσηλεία, παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους. Έχουν ληφθεί δείγματα σε 170 ακόμη συναδέλφους και ήταν όλα ευτυχώς αρνητικά.
Είκοσι από αυτούς, έχουν τεθεί σε καραντίνα, επειδή ήρθαν σε επαφή με τις θετικές συναδέλφισσες. Ο έλεγχος θα επαναληφθεί σε όλους έπειτα από μία βδομάδα.
Με αφορμή το γεγονός ότι τα δύο περιστατικά συνδέονται με επίσκεψή τους σε γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, θέλουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:
– Από τη στιγμή που άνοιξαν τα σύνορα, τα πρωτόκολλα ελέγχου των εισερχομένων στη χώρα έχουν γίνει λάστιχο, αναλόγως του τι βολεύει τους επιχειρηματίες του τουρισμού.
– Ανεξάρτητα από τον τρόπο που εισέρχονται στη χώρα (με αεροπλάνο, πλοίο ή δια χερσαίας οδού) εργαζόμενοι, ή τουρίστες, πρέπει να υπόκεινται ΟΛΟΙ σε έλεγχο (και όχι δειγματοληπτικά) και να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
– Ενώ με τις προσπάθειες και τις θυσίες μας το προηγούμενο διάστημα κερδήθηκαν χρόνος και ζωές, διαπιστώνουμε ότι οι πολιτικές που επιλέχθηκαν βάζουν σε πρώτη μοίρα τα συμφέροντα των επιχειρηματιών του τουρισμού (και όχι μόνο), διακυβεύοντας ανοιχτά ό,τι κερδίσαμε!
Τονίζουμε ξανά:
– Απαιτούνται επαναλαμβανόμενα test σε όλο το υγειονομικό προσωπικό.
– Απαιτείται επαρκής χορήγηση σε υγειονομικούς, ασθενείς και επισκέπτες, όλων των απαραίτητων μέσων προστασίας δωρεάν.
– Στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας συνειδητοποιήθηκε απ’όλο το λαό η κρισιμότητα της ικανοποίησης του αιτήματός μας για μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού και η μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζομένων που δουλεύουν χρόνια τώρα στα δημόσια νοσοκομεία.
– Τώρα είναι που πρέπει να ενισχυθούν οι επιτροπές και οι μονάδες λοιμώξεων, οι μονάδες εντατικής θεραπείας.
Συμβάλαμε και πιο εντατικά συνεχίζουμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση και της πανδημίας.
Την ίδια στιγμή, η φωνή μας πρέπει να ακουστεί δυνατά: τα χειροκροτήματα και οι υποκριτικές εξαγγελίες δεν αρκούν για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες σε μέσα προστασίας, σε μέτρα οργάνωσης της εργασίας μας και κυρίως, σε μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.