Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Ελλείψεις προσωπικού και προβλήματα λειτουργίας του Φαρμακείου και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Παναρκαδικού Νοσοκομείου


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ελλείψεις προσωπικού και προβλήματα λειτουργίας του Φαρμακείου και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.



Ερώτηση για τις ελλείψεις προσωπικού και τα προβλήματα λειτουργίας
του Φαρμακείου και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης που απευθύνεται στον υπουργό Υγείας και υπογράφεται από τους βουλευτές του Κόμματος Νίκο Καραθανασόπουλο και Νίκο Παπαναστάση:
«Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Φαρμακείου, της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ), αλλά και συνολικά του ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ Νοσοκομείου προκαλεί η μεγάλη έλλειψη ιατρικού προσωπικού που έρχεται ως αποτέλεσμα της πολιτικής υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων Υγείας από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις που μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση και προωθούν τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας με επιχειρηματικά κριτήρια.Ειδικότερα στο Φαρμακείο υπηρετεί μόνο μία -1- φαρμακοποιός και -1- βοηθός Φαρμακείου, όταν στον οργανισμού του νοσοκομείου, προβλέπονται 3 οργανικές θέσεις φαρμακοποιού και πέντε -5- θέσεις βοηθών Φαρμακείου. Αποτέλεσμα να στηρίζεται η λειτουργία του σε διοικητικούς υπάλληλους.
Στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ενώ προβλέπονται 5 θέσεις ειδικευμένων, τα 5 τελευταία χρόνια υπηρετούν 2 ειδικευμένοι γιατροί και κανένας ειδικευόμενος. Αντίστοιχα είναι τα κενά και σε νοσηλευτικό προσωπικό.
Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις και στις υπόλοιπες κλινικές και τμήματα του ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ Νοσοκομείου, αφού με βάση τον ανεπαρκή Οργανισμό του νοσοκομείου είναι κενές οι 77 θέσεις ιατρικού προσωπικού από τους 152 προβλεπόμενους.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει ώστε:
  • Να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, στο Φαρμακείο και συνολικά στο ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ Νοσοκομείο με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.
  • Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • Να καλυφθούν οι ανάγκες με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.