Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Τζίνα Μετσίνη: Η δική μου προσωπική ιστορία

 Ονομάζομαι Μετσίνη Τζίνα και είμαι 44 ετών. Η δική μου ιστορία ξεκινάει από τα 17 μου χρόνια όπου διαγνώστηκα ότι πάσχω από μια σπάνια νόσο που ονομάζεται νόσος Wilson. Η νόσος αυτή αφορά την έλλειψη ενός ενζύμου του οργανισμού που ονομάζεται σερουλοπλασμίνη και ρυθμίζει την

απορρόφηση του χαλκού που λαμβάνουμε από τις τροφές.

Η έλλειψη του προκαλεί συγκέντρωση χαλκού στον εγκέφαλο και στο συκώτι. Στα 17 μου εμφανίστηκε με νευρολογικά συμπτώματα μιας και υπήρχε συγκέντρωση χαλκού στον εγκέφαλο μου. Έφτασα μέχρι την Αμερική την Νέα Υόρκη συγκεκριμένα όπου εκεί δοκίμασα μια πειραματική θεραπεία η οποία με βοήθησε πολύ. Πέρασαν πολλά χρόνια όπου ήμουν καλά. Το μόνο που αρκούσε ήταν να παίρνω 4 χάπια την ημέρα.

Έκανα όμως το μεγάλο λάθος να πιστέψω ότι πλέον ήμουν καλά και σταμάτησα να παίρνω την αγωγή μου για έναν ολόκληρο χρόνο. Το αποτέλεσμα αυτής μου της απερισκεψίας ήταν η νόσος να με χτυπήσει στο συκώτι. Ο χαλκός που είχε συσσωρευτεί είχε προκαλέσει μη αμφιρροπούμενη κίρρωση του ήπατος. Έτσι παλεύοντας από το 2007 με νοσηλείες κάθε τρεις και λίγο , το 2010 μπήκα στην λίστα για μεταμόσχευση και το 2011 στις 6 Σεπτεμβρίου υποβλήθηκα σε μεταμόσχευση ήπατος.

Είμαι ήδη 9 χρόνια μεταμοσχευμένη και ευχαριστώ το Θεό που μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Η ζωή μου άλλαξε 180 μοίρες μετά την μεταμόσχευση. Κάθε μέρα μοιάζει μοναδική γιατί μέσα από την περιπέτειες μας οι περισσότεροι από εμάς έχουμε καταλάβει το πραγματικό νόημα της ζωής. Δεν χρειάζονται πολλά για να είσαι ευτυχισμένος. Αρκεί να έχεις την υγειά σου. Όσοι την έχουμε στερηθεί γνωρίζουμε καλά ότι είναι ανεκτίμητη.

ΠΗΓΗ:https://www.nefropatheis.gr/2020/11/blog-post_15.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.