Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Υπεβλήθη σε μεταμόσχευση καρδιάς ενώ η γυναίκα του γεννούσε

Η απίστευτη ιστορία του Αντόνιο Σαλβαδόρ - Η ανακοπή έξω από τον σταθμό του Μετρό

Στην Ισπανία ένας άνδρας υπεβλήθη σε μεταμόσχευση καρδιάς, την ώρα που η σύζυγός του γεννούσε το πρώτο τους παιδί.

Εκτενείς αναφορές στα ισπανικά ΜΜΕ για τον 39χρονο Αντόνιο Σαλβαδόρ, που έγινε πατέρας για πρώτη φορά την ώρα που βρισκόταν στο χειρουργείο για μεταμόσχευση καρδιάς.


Νοσώντας από μια σοβαρή καρδιολογική ασθένεια, ήταν έτοιμος να παραστεί στη γέννηση του πρώτου του παιδιού, όταν τον ενημέρωσαν πως έπειτα από χρόνια αναμονής

μια καρδιά ήταν διαθέσιμη για εκείνον.

«Όταν μπήκα στο χειρουργείο, δεν ήμουν ακόμη πατέρας. Μίλησα στη σύζυγό μου μέσω βιντεοκλήσης και είπαμε ο ένας στον άλλο καλή τύχη. Όταν ξύπνησα, ήμουν διπλά χαρούμενος» δηλώνει ο 39χρονος Αντόνιο Σαλβαδόρ. Η επέμβαση έγινε στο νοσοκομείο «Gregorio Marañón» στα μέσα Μαρτίου.


Όπως εξηγεί, έχοντας υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, «η μεταμόσχευση ήταν η μοναδική λύση». Και προσθέτει: «Χρειάστηκα λίγα λεπτά για να πάρω την απόφαση, καθώς αυτό θα σήμαινε ότι θα έχανα τη γέννηση του πρώτου μου παιδιού».


Από τη μεριά της η σύζυγός του, Άνα Μαρία Γκονζάλεθ, ηλικίας 44 ετών, ένιωσε τεράστια ανακούφιση.


«Δεν μπορούσα να πιστέψω πως έπειτα από 10 χρόνια αναμονής για να αποκτήσουμε ένα παιδί, θα υποδεχόμασταν το πιο θαυμάσιο πράγμα στη ζωή μας, την ίδια στιγμή που ο Αντόνιο θα λάμβανε τη ζωή που είχε ανάγκη. Ο γιος μας Σαμουέλ ήρθε μαζί με μια καρδιά στο χέρι για τον πατέρα του» περιγράφει.


Η ανακοπή καρδιάς έξω από τον σταθμό του Μετρό στη Μαδρίτη

Έχοντας υποστεί καρδιακή ανακοπή το 2002, εξερχόμενος από το Μετρό στη Μαδρίτη, στον Αντόνιο έκανε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση μια νοσοκόμα του ίδιου νοσοκομείου.

«Πλέον, θα μπορεί να έχει μια φυσιολογική ζωή» διαβεβαίωσε ο καρδιολόγος του, Εδουάρδο Θαταρίν. Από το 2002, ο Αντόνιο θεωρούσε πως είχε «δύο γενέθλια», το ένα όταν γεννήθηκε και το άλλο την ημέρα της ανάνηψής του, διότι -όπως τονίζει- «μου έσωσαν τη ζωή εκείνην την ημέρα».


«Με τη μεταμόσχευση καρδιάς και τη γέννηση του γιου μου την ίδια ημέρα, θα γιορτάζουμε τρία γενέθλια» ανέφερε περιχαρής.


https://www.athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.