Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Δεν θα κλείσουν τα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου

Με συνέντευξή του στο “Ράδιο Ιστιαία 100.4”, ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης ενημέρωσε το ευβοϊκό κοινό ότι τα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου δεν πρόκειται να κλείσουν ή να συγχωνευτούν, όπως εσφαλμένα λέγεται, ενώ ταυτόχρονα προχωράει ο σχεδιασμός για τις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού στο Κ.Υ. Ιστιαίας και το Νοσοκομείο Καρύστου. Καλεσμένος του δημοσιογράφου Γιάννη Τσελίκα, ο Θανάσης Ζεμπίλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι την επόμενη εβδομάδα προκηρύσσονται δύο μόνιμες θέσεις ιατρών για το Νοσοκομείο Κύμης, δύο για το Νοσοκομείο Καρύστου, πέντε για το ΓΝ Χαλκίδας και δύο μόνιμες θέσεις Νεφρολόγων για το Κ.Υ. Ιστιαίας. Στο σημείο

αυτό εκτίμησε ότι τους επόμενους 8 με 12 μήνες θα έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο ΚΥ Ιστιαίας, με το μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό της προσωπικό.


Στη συνάντηση που προηγήθηκε, όπως ανέφερε ο κ. Ζεμπίλης, την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο Υπουργείο Υγείας, με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, έθεσε επί τάπητος το θέμα της αναβάθμισης των δομών υγείας στην Εύβοια. «Είπα στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας ότι η Εύβοια αποτελεί ειδική περίπτωση, αναφορικά με την επικείμενη αναδιάρθρωση στο χώρο της υγείας, και αυτό λόγω της ασυνέχειας του εδάφους, του γεωφυσικού ανάγλυφου και του άθλιου οδικού δικτύου. Δε γίνεται κάποιος που χρειάζεται νοσοκομείο από την Κάρυστο να ταξιδεύει 2,5 ώρες στη Χαλκίδα ή από την Κύμη ή την Ιστιαία προς τη Χαλκίδα. Περαιτέρω, το Νοσοκομείο Χαλκίδας, κατά το τελευταίο διάστημα, δέχεται ημερησίως 280- 300 ( εκτός ασθενών COVID) περιστατικά από Εύβοια και Βοιωτία, με αποτέλεσμα να εμφανίζει πληρότητα ακόμα και στο 100%. Συνεπώς, είναι πρακτικά αδύνατο να σηκώσει και το βάρος από ενδεχόμενη συγχώνευση με άλλα Νοσοκομεία. Ο Υπουργός έδειξε κατανόηση, δηλώνοντας ότι κινείται προς την ίδια κατεύθυνση», υπογράμμισε ο Βουλευτής Ευβοίας.

Ακόμη, ο Θανάσης Ζεμπίλης υπογράμμισε ότι η προσπάθεια για την αναβάθμιση του συστήματος υγείας είναι διαρκής. «Προκηρύσσονται την επόμενη εβδομάδα 11 θέσεις ιατρών για την Εύβοια, αλλά δε μένουμε εκεί. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση των νοσοκομείων μας. Για παράδειγμα, είναι σημαντικό να δημιουργηθεί Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στην Καρδιολογική Κλινική, καθώς και Πνευμονολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Χαλκίδας», τόνισε χαραχτηριστικά, ολοκληρώνοντας την συνέντευξη του ο Βουλευτής Ευβοίας.


https://eviaportal.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.