Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Σύγχρονος εξοπλισμός και ενίσχυση προσωπικού στο Νοσοκομείο Σύρου με Eυρωπαϊκούς πόρους

Το Νοσοκομείο Σύρου επισκέφτηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Περιφερειάρχης Ν Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος, για να κάνει αυτοψία για τον σύγχρονο εξοπλισμό που απέκτησε η νοσηλευτικό μονάδα, μέσω της χρηματοδότησης από τους Ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με τον Περιφερειάρχη να τονίζει ότι κάθε ευρώ ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας, έπιασε τόπο, πρωτίστως στην υγεία και τον αγώνα που δίνουμε αυτή την περίοδο»

Το συνολικό ύψος της δαπάνης για τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου Σύρου, ανέρχεται σε 1.774.000,00 ευρώ, ενώ επιπλέον η Περιφέρεια, με ευρωπαϊκούς πόρους καλύπτει και την δαπάνη μισθοδοσίας 27 εργαζομένων, 2 γιατρών και 25 ατόμων νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού για τον χειρισμό των μηχανημάτων, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ενίσχυση των δομών υγείας με το απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία τους προσωπικό, καθώς οι ανάγκες αυξήθηκαν κατακόρυφα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, λόγω του κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προμήθεια μεγάλου αριθμού σύγχρονων μηχανημάτων έγινε στο πλαίσιο της επείγουσας προμήθειας εξοπλισμού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς απόφαση της Περιφερειακής Αρχής ήταν να μετατραπεί η υγειονομική κρίση της πανδημίας σε ευκαιρία για την θωράκιση των δομών υγείας στα νησιά, παράμετρος καθοριστική για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των νησιωτών σε μια πρωτοφανώς δύσκολη περίοδο.

Συγκεκριμένα, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», το Νοσοκομείο της Σύρου ενισχύθηκε με τα παρακάτω μηχανήματα:

- Τράπεζα Γενικής Χειρουργικής

- Πλήρες λαπαροσκοπικό σύστημα

- Φορητό ακτινοσκοπικό C-ARM

- Τομογραφία οπτικού νεύρου OCT 

- Laser λιθοτριψίας HOLMIUM – YAG

- Προμήθεια 2 Διαγνωστικών σταθμών εργασίας ακτινολογικού

- Προμήθεια ενός πλήρους οδοντιατρικού συγκροτήματος

- Προμήθεια και εγκατάσταση ενός Ακτινογραφικού συγκροτήματος ψηφιακού, DR (με ανάρτηση οροφής)

- Προμήθεια Κλιβάνου Θερμοευαισθητων Υλικών

- Φορητή και τροχήλατη μονάδα αντιστροφής όσμωσης - Επέκταση συστημάτων και συσκευών όσμωσης για την διασφάλιση της σωστής και απρόσκοπτης λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ΓΝ-Σύρου

- Αναβάθμιση υπολογιστικών και πληροφοριακών συστημάτων υποστήριξης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

Στο πλαίσιο της επείγουσας προμήθεια εξοπλισμού για την αντιμετώπιση του κορονοϊού SARS-CoV-2 το Νοσοκομείο Σύρου εξοπλίστηκε με:

- Μόνιτορ μεταφοράς, ζωτικών λειτουργιών και ηλεκτροκαρδιογράφων

- Απινιδωτή και αναλυτές αερίων αίματος

- Αναπνευστήρα μεταφοράς

- Αυτόματα πιεσόμετρα αναφοράς

- Αντλία έγχυσης φαρμάκων

- Σύστημα βίντεο λαρυγγοσκοπίου δύσκολης διασωλήνωσης

- Φορητό βίντεο λαρυγγοσκοπίου

- Φορητά οξύμετρα με αισθητήρες για όλες τις παιδιατρικές ηλικίες

- Οξύμετρα μεταφοράς δακτύλου

- CRAP & HOOD BOX 

- Μίνι φορητό αναπνευστήρας βρεφών

- Βηματοδότη εξωτερικό διαφλέβιο

- Ουρολογικό εξοπλισμό

- Φορητό απεικονιστικό σύστημα υπέρηχων τσέπης

 Συσκευή αυτόματων θωρακικών συμπιέσεων

- Κλίνη ανάνηψης νεογνών


Ο κ. Χατζημάρκος, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Περιφέρειά μας αλλά και στις ενέργειες που έχουν γίνει για την αναβάθμιση των υποδομών υγείας στην περιοχή μας:

«Ο τομέας της υγείας σε μια πολυνησιακή Περιφέρεια όπως είναι το Νότιο Αιγαίο, δεν είναι μόνο εξαιρετικά κρίσιμος, λόγω των συνθηκών που διαμορφώνει η νησιωτικότητα. Για τον ίδιο λόγο, είναι και απαιτητικός. Ουδέποτε διστάσαμε μπροστά σε νέες, τολμηρές νομοθετικές πρωτοβουλίες τις οποίες προτείναμε για να δώσουμε λύσεις, ακόμα και όταν αυτές ήταν εκτός των αρμοδιοτήτων μας. Ουδέποτε διστάσαμε να επενδύσουμε στην υγεία μεγάλο μέρος ευρωπαϊκών και ίδιων πόρων, για να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας που έχουν ανάγκη οι νησιώτες μας. Με αυτό ως γνώμονα, επιλέξαμε να δούμε στην υγειονομική κρίση της πανδημίας, την ευκαιρία να καλύψουμε ελλείψεις δεκαετιών και να δώσουμε στα Νοσοκομεία των νησιών μας τη δυνατότητα να παρέχουν στους νησιώτες υπηρεσίες υγείας που δεν υστερούν σε τίποτα από τα νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας. Όχι μόνο τα εφοδιάσαμε με ό,τι πιο σύγχρονο στον τομέα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, αλλά συμβάλαμε και στην ενίσχυση του προσωπικού, καλύπτοντας το κόστος μισθοδοσίας, μεγάλου αριθμού εργαζομένων. Σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας την 2η ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σύρου, η Περιφέρεια είναι πάντα παρούσα, έτοιμη να συνδράμει, για ένα ακόμα πιο αξιόπιστο δημόσιο σύστημα υγείας, με λύσεις για ό,τι αποτελεί πηγή αγωνίας για τους νησιώτες». 

https://www.vimatisko.gr 

https://www.nefropatheis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.