Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

True story: Η Λένα Πολυχρόνη έκανε μεταμόσχευση πνευμόνων λόγω κυστικής ίνωσης

 "Συνάντησα" τη Λένα σε ένα βίντεο από την Ένωση Ασθενών Ελλάδος. Αρχικά με συγκίνησε το πόσο ήρεμα και ισορροπημένα περιέγραφε ένα νεαρό κορίτσι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Στη συνέχεια με ενέπνευσε και μου έδωσε δύναμη ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται αυτή την υγειονομική κρίση που ζούμε. Αξίζει να τη γνωρίσεις και αυτή είναι η δική της ιστορία.

"Η κυστική ίνωση είναι η πιο συχνή κληρονομική νόσος στη λευκή φυλή. Πρόκειται για μια πολυσυστηματική ασθένεια, μιας και προσβάλλει τα περισσότερα όργανα του οργανισμού, μα κυρίως πλήττει το αναπνευστικό σύστημα. Οι περισσότεροι καταλήγουμε από αναπνευστική ανεπάρκεια. Διαγνώστηκα λίγο μετά τη γέννησή μου και οι απαραίτητες πολυήμερες νοσηλείες μου ξεκίνησαν αμέσως και ήταν τακτικές. Μεγαλώνοντας, η κατάστασή μου επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα από τα 15 μου να ζω με μόνιμη υποστήριξη οξυγόνου. 

Έως τη στιγμή που μου έγινε η μεταμόσχευση η ζωή μου μοιραζόταν εξίσου ανάμεσα στο σπίτι και στο νοσοκομείο. Οι άνθρωποί μου έγιναν η δύναμή μου και, όταν δεν μπορούσα να κάνω ούτε τα βασικά, έγιναν τα χέρια και τα πόδια μου και θα τους είμαι πάντα ευγνώμων γι’ αυτό. Μια μέρα, το τηλέφωνο, που επί 3 χρόνια ήταν κολλημένο πάνω μου, χτύπησε και από την άλλη γραμμή μου είπαν ότι έχει βρεθεί μόσχευμα. Ταξίδεψα στο εξωτερικό, γιατί τότε δε γίνονταν μεταμοσχεύσεις πνευμόνων στην Ελλάδα, όμως οι πνεύμονες δεν ήταν κατάλληλοι τελικά. 

Αποφάσισα να μείνω εκεί και να περιμένω το επόμενο μόσχευμα, γιατί σκέφτηκα ότι, αν γύριζα πίσω, δε θα μπορούσα να ξανακάνω αυτό το ταξίδι. Με ό,τι δυνάμεις μου είχαν απομείνει προσπαθούσα να μη σταματήσω να αναπνέω και να κρατηθώ ζωντανή. Μετά από ένα ακόμα ακατάλληλο μόσχευμα έγινε το θαύμα και οι κατάλληλοι πνεύμονες βρέθηκαν για μένα. Είχα γρήγορη ανάρρωση και σύντομα άρχισα τις βόλτες στην πόλη μου. Πλέον είμαι καλά και ζω πιο ποιοτικά από ποτέ. Ποτέ μέχρι πριν από την επέμβαση δεν πίστευα ότι η ζωή μπορεί να είναι τόσο όμορφη".

https://www.thetoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.