Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Αποκρούει το ΣΕΣΝΟΧ τα περί ακατάλληλου προσωπικού στην ΜΝΤ του νοσοκομείου Χίου

Υπεραμύνεται της καταλληλότητας του νοσηλευτικού προσωπικού της μονάδας τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Χίου το ΣΕΣΝΟΧ (Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου), με ανακοίνωσή του, σήμερα Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2024.

Με αφορμή σχετικές δηλώσεις εκπροσώπου δωρητών εξοπλισμού της μονάδας, το ΣΕΣΝΟΧ σημειώνει ότι «το όποιο έλλειμμα προσωπικού στη ΜΤΝ είναι αριθμητικό και μόνο που οφείλεται αποκλειστικά στην υποστελέχωση».

Ωστόσο, επιχειρεί να ερμηνεύσει τα όσα δήλωσε η εκπρόσωπος των δωρητών, η οποία είπε ότι στην ΜΤΝ δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό, σημειώνοντας ότι «τα όσα ειπώθηκαν περί ακαταλληλότητας του νοσηλευτικού προσωπικού θεωρούμε ότι αφορούν αριθμητικά και όχι ποιοτικά χαρακτηριστικά».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ έχει ως εξής:

Με αφορμή τις αναφορές σε ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης «περί καταλληλότητας» του νοσηλευτικού προσωπικού της μονάδας τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου μας δηλώνουμε:

  • Εμείς οι εργαζόμενοι στο δημόσιο νοσοκομείο της Χίου εργαζόμαστε σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας, γιατί – ακόμη και με βάση τον  ανεπαρκέστατο οργανισμό του νοσοκομείου – υπάρχουν δεκάδες κενές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων.
  • Το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου παρά τις αντίξοες συνθήκες  παρέχει με υψηλό αίσθημα ευθύνης, επαγγελματισμό & αυταπάρνηση τις υπηρεσίες του αγόγγυστα. Οι νοσηλεύτριες της ΜΤΝ είναι άρτια εκπαιδευμένες και παρέχουν τις υπηρεσίες τους στη ΜΤΝ εδώ και χρόνια με πλήρη επάρκεια, κάτι που άλλωστε πιστοποιούν οι ίδιοι οι νεφροπαθείς καθημερινά, ο σύλλογος νεφροπαθών, όπως και οι γιατροί και ο διευθυντής της ΜΤΝ.
  • Το όποιο έλλειμμα προσωπικού στη ΜΤΝ είναι αριθμητικό και μόνο που οφείλεται αποκλειστικά στην υποστελέχωση. Η κατάσταση στο μέλλον  θα χειροτερέψει  αφού προσλήψεις νέου προσωπικού δεν διαφαίνονται στον ορίζοντα και όσες προσλήψεις γίνουν δεν θα μπορέσουν να καλύψουν ούτε τα κενά των συνταξιοδοτήσεων.
  • Ως εκ τούτο, τα όσα ειπώθηκαν περί ακαταλληλότητας του νοσηλευτικού προσωπικού θεωρούμε ότι αφορούν αριθμητικά και όχι ποιοτικά χαρακτηριστικά, όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας των κακοπροαίρετων και καλλιεργούν μόνο το φόβο, τη δυσπιστία και την ανασφάλεια στους ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.