Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Μαρίνα Ασλαμάζη: Η αναισθησιολόγος που έχει υποβληθεί σε 5 μεταμοσχεύσεις


Η Μαρίνα Ασλαμάζη είναι ειδικευόμενη Αναισθησιολόγος στο Γ.Π.Ν ΑΧΕΠΑ.

Στην ηλικία των 11 ετών διαγνώσθηκε με καρκίνο (synovial sarcoma), για τη θεραπεία του οποίου υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες και ακτινοθεράπειες που είχαν ως αποτέλεσμα την στένωση των αγγείων της κοιλιακης χώρας.

Το 2012 σε ηλικία 32 ετών εισήχθη στο νοσοκομείο με ειλεό που εξελίχθηκε σε θρόμβωση της άνω μεσεντερίου αρτηρίας. Υποβλήθηκε σε συνεχόμενες επεμβάσεις με αποτέλεσμα την

ολική αφαίρεση του λεπτού και τμήματος του παχέως εντέρου.

Λόγω αδυναμίας σίτισης από το στόμα, συνέπεια της ολικής αφαίρεσης του λεπτού εντέρου, μπήκε σε παρεντερική διατροφή (TPN). Μέσω της οποίας λάμβανε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να διατηρηθεί στη ζωή.

Μετά από 2 χρόνια σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση στην Ευρώπη, χωρίς επιτυχία, και με την παρότρυνση των ειδικών αποφάσισε να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Τον Μάρτιο του 2015 έφτασε στο Cleveland - Ohio, όπου έγινε δεχτή στο Cleveland Clinic, και κατόπιν προμεταμοσχευτικού ελέγχου μπήκε στην πολυπόθητη λίστα αναμονής τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς για πολυσπαλχινκή μεταμόσχευση (στομάχου, δωδεκαδάχτυλου, παχέος και λεπτού εντέρου, ήπατος και πάγκρεας).

Δυστυχώς λόγω της σπάνιας ομάδας αίματος ΑΒ+, του μικρού σωματότυπού της και άλλων ιατρικών θεμάτων για 2 και πλέον έτη δεν είχε βρεθεί ο κατάλληλος δότης , η υγεία της επιβαρυνόταν συνεχώς και τα περιθώρια για επιβίωση στένευαν... Στις 2 Φεβρουαρίου του 2018 δέχτηκε το τηλεφώνημα που περίμενε τόσα χρόνια! 18 ώρες μετά μεταφερόταν στη ΜΕΘ έχοντας λάβει το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να λάβει άνθρωπος - μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή!

Η ανάρρωση από μια τέτοια επέμβαση είναι επώδυνη και χρονοβόρα, έμαθε να κάνει ακόμα και τα πιο απλά πράγματα από την αρχή, να τρώει, να πίνει, να περπατάει... Σήμερα χάρη στην ύστατη πράξη αλληλεγγύης μια νεαρής Αμερικανίδας είναι εδώ και συνεχίζει τη ζωή, επέστρεψε στην καθημερινότητά της, στη δουλειά της και έχει αφιερωθεί στο σκοπό της να προσφέρει ως γιατρός αλλά και ως ασθενής στο χώρο των μεταμοσχεύσεων!

Η ΜΑΡΙΝΑ, ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΜΗΝΥΜΑ, ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΑΝΕΒΑΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΣΤΟ FACEBOOK.

''ΟΣΕΣ ΟΥΛΕΣ ΚΙΑΝ ΕΧΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΚΙΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ, ΜΗΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΑΣΧΗΜΑ. ΟΙ ΟΥΛΕΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΟΥ.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.