Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Αισιόδοξο μήνυμα για τις μεταμοσχεύσεις, εκπέμπει το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου

 

 «Η Β΄ Οφθαλμολογική Κλινική του ΑΠΘ

στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου πραγματοποίησε, μέχρι σήμερα, εντός του 2020, 23 μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς έναντι 42 μεταμοσχεύσεων εντός του 2019.

Αν και ο αριθμός είναι σημαντικά μικρότερος από πέρυσι, υπάρχει ένα μήνυμα αισιοδοξίας πως παρά την πανδημία ο κόσμος εξακολουθεί να είναι ευαισθητοποιημένος και το σύστημα υγείας στο σύνολό του, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, εξακολουθεί να λειτουργεί και να στηρίζει τις μεταμοσχεύσεις», επισημαίνει ο διευθυντής της Β΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής ΑΠΘ καθηγητής Νικόλαος Ζιάκας.


«Με την ευχή η νέα χρονιά να είναι καλύτερη για τις μεταμοσχεύσεις, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που συντέλεσε στην επιτυχή πραγματοποίηση των φετινών μεταμοσχεύσεων», καταλήγει ο κ. Ζιάκας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου, στη Μονάδα Εφαρμογής Ιστών Κερατοειδούς διενεργούνται μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς κάθε είδους, μεταξύ αυτών και ενδοθηλίου του κερατοειδούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μοσχεύματα που αξιοποιούνται για τους λήπτες προέρχονται αποκλειστικά από τράπεζες οφθαλμών που λειτουργούν στη χώρα μας. Επιπλέον, η παρασκευή των μοσχευμάτων διενεργείται στο Νοσοκομείο, με ειδικές τεχνικές που έχει αναπτύξει και κατοχυρώσει η Κλινική.

Το γεγονός αυτό την καθιστά ως τη μοναδική στην Ελλάδα, δημοσίως, που πραγματοποιεί τέτοιου είδους μεταμοσχεύσεις αποκλειστικά με μοσχεύματα από τις εγχώριες τράπεζες, μειώνοντας σημαντικά το κόστος και αυξάνοντας την ποιότητα ζωής των μεταμοσχευμένων.

https://www.nephron.gr

https://www.nefropatheis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To dwrea-zois.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.